Serija A

Lazar Samardžić na radaru Napolija kao zamena za Elmaza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 13:52
Lazar Samardžić na radaru Napolija kao zamena za Elmaza Tanjug/AP Photo

Lazar Samardžić je poslednja dva prelazna roka u Italiji bio veoma aktuelan na tržištu u Seriji A, a prema poslednjim informacijama za njega je pored Juventusa zainteresovan i Napoli.

Prvak Italije je daleko od odbrane trona, Rudi Garsija nije uspeo da nadogradi igru i rezultate koje je postigao Lućano Spaleti, a ni iskusni Valter Macari nije stabilizovao formu ekipe iako je obezbedio plasman u osminu finala UEFA Lige šampiona.

Denakl u Kupu Italije od Frozinonea, pa poraz od Rome pred katolički Božić doveli su do zaključka da je ekopi potrebno osveženje u veznom redu. Eljif Elmaz je prodat RB Lajpcigu za 25 miliona evra, Pjotr Zjelinski je odbio novi ugovor, a Samardžić je profil igrača koji bi mogao da donese veću kreativnost i bolji protok lopte ka veoma kvalitetnom napadačkom potencijalu igrača koji Napoli poseduje.

 

 

Samardžiću je letos propao transfer u Inter iako je prošao lekarske preglede u klubu iz Milana, vratio se u Udine, grejao klupu, ali kod novog trenera Gabrijela Ćofija, od oktobra je postao standardan u timu iako je samo tri meča odigrao svih 90 minuta. Ne ide crno-belima tako dobro, ali igra je bolja od rezultata pa se ne očekuje da će se grčevito boriti za opastanak, kako sada izgled tabele Serije A pokazuje.

Kada se Sergej Milinković Savić odlučio da karijeru nastavi u Al Hilalu, Juventus se označio Samardžića kao željeno pojačanje za leto 2024. godine. Prema pisanju "Gazete delo sport", kontakti "Stare dame" i srpskog reprezentativca su obavljeni, ali Juventus posle suspenzija Pola Pogbe (doping) i Nikole Fanjolija (klađenje) postoji težnja kluba iz Torina da dovede srpskog igrača već u januaru.

Udineze je Samardžića doveo iz Lajpciga sa samo tri miliona evra u elto 2021. godine i s obzirom da ga ima pod ugovorom do juna 2026. godine, visina obeštećenja se nije mnogo promenila - 20 miliona evra. Videćemo ko će prvi to platiti - Napoli ili Juventus?