Serija A

Nemanja Radonjić u začaranom krugu Torina: Vreme "curi" a odluke o novom klubu ni na vidiku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 16:10
Nemanja Radonjić se konsultuje i sa Draganom Stojkovićem oko izbora kluba MN Press
Nemanja Radonjić se konsultuje i sa Draganom Stojkovićem oko izbora kluba

Nemanja Radonjić je i dalje "ni na nebu, ni na zemlji" u Torinu. Trener Ivan Jurić ga je definitivno "izbrisao iz memorije", a predsednik Urbano Kairo i direktor Vanjati drže ga u začarnom krugu između adekvatnih ponuda (San Hoze, Majorka) i želje da ga unovče.

Od momenta kada je Radonjić izabrao italijanko-špansku agenciju "Ju frst", prvo je odbio ponudu da se preseli u MLS ligu. San Hoze "Ertkjeks" je ponudio 4,2 miliona dolara (3,5 miliona evra) za transfer i to je Torino prihvatio. Međutim, posle konsultacija sa zastupnicima, ali i selektorom Srbije Draganom Stojkovićem, krilni napadač je zbog EURO 2024. godine odbio ideju da ode "preko bare".

 

 

Brzo se pojavila Majorka koja ga želi ali na pozajmicu do kraja sezone za 500.000 evra i bez obaveznog otkupa. Sam igrač je prihvatio ponuđene uslove, ali Kairo neće ni da čuje za takvu opciju. Ne odbija pozajmicu, ali stavka "obavezan otkup" mora da postoji, ističe "Tutosport". Takvu opciju Torinu nudi Monca i Adrijano Galijani sve čini kako bi postigao dogovor sa Kairom što pre, a zatim i sa Radonjićem. Ostanak u Seriji A bio bi dobra opcija za Srbina.

 

 

S obzirom na minornu minutažu koju je imao ove sezone u Torinu, Radonjić je svestan da mora pažljivo da izabere klub kako bi se vratio u formu i našao na Stojkovićevom spisku za EURO. Vermena je sve manje, ostalo je još osam dana do kraja zimskog prelaznog roka, a nekadašnji igrač Crvene zvezde je i dalje u začaranom krugu Torina.