Serija A

Monca dobila "da" od Radonjića: Na potezu je Torino

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 12:07
Nemanja Radonjić želi da napusti Torino Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP
Nemanja Radonjić želi da napusti Torino

Nemanja Radonjić želi da igra, da povrati formu i bude na maksimumu za EURO 2024. godine u Nemačkoj i zato je prihvatio ponudu Monce. Na potezu je Torino koji mora da donese odluku da li će prodati srpskog krilnog napadača ili će ga zadržati do kraja sezone.

Kako navode Italijani, Torino već na stolu ima ponbudu američkog tima San Hozea od 3,5 miliona evra plus bonuse, ali Radonjić želi da ostane u Evropi.

Adrijano Galijani, prvi čovek Monce ima odlične odnose sa čelnikom Torina Urbanom Kairom i ponudio je novac za pozajmicu uz obavezan otkup na kraju sezone za 3,5 miliona evra. Torino bi u slučaju da odluči da se rastane sa bivšim igračem Crvene zvezde želeo samo da ga proda odmah jer planira da dovede Džoša Doiga iz Verone, a za to im je potrebno šest miliona evra.

Nešto pre isteka prošle godine, predsednik Kairo je istakao kako je Radonjić potreban ekipi, da ima uspone i padove, ali da klub veruje u njega. Konflikt sa trenerom Ivanom Jurićem tokom jesenjg dela sezone, o kojima su mediji pisali, demantovao je Kairo, mada se po minutaži koju srpski reprezentativac ima kod hrvatskog stručnjaka govori da mu nije u planovima.

Samo 438 minuta u 11 mečeva kazuju da Jurić koristi Radonjića samo kad nema alternativu, mada je srpski reoprezentativac sa tri gola i asistencijom doneo šest bodova "granati". Za Radonjića je najbolje da nađe tim gde će igrati, a s obzirom na to da je tranzicija glavna snaga Monce, zaključak je da neće pogrešiti ako do kraja sezone ode malo južnije na Apeninima.

Monca je 11. na tabeli u Seriji A sa 25 bodova, dva boda više na poziciji iznad ima Torino.