Serija A

Posle Monce i Salernitana želi Radonjića: U Torinu još ne otpisuju srpskog reprezentativca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 21:55
Posle Monce i Salernitana želi Radonjića: U Torinu još ne otpisuju srpskog reprezentativca Guliver/Press World Copyright

Posle Monce i Salernitana je iskazala želju da u januaru od Torina pozajmi Nemanju Radonjića. Odnos srpskog reprezentativca sa trenerom Ivanom Jurićem ima uspona i padova, od drugog oktobra odigrao je samo 11 minuta na dva susreta, a čak sedam presedeo na klupi ili nije bio u rosteru.

Italijanski mediji ističu da su i Monca i Salernitana već razgovarali sa čelnicima kluba iz Torina jer smatraju da bi im pomogao u drugom delu sezone, ali za sada je to ostala kao ideja. Nekih konkretnih poteza za sada nema, novi direktor kluba iz Salerna Valter Sabatini veruje da bi Radonjić pomogao ekipi da izbori opstanak. Ali, ako je suditi po rečima predsednika "bikova" Urbana Kaira izvesno je da ih neće ni biti.

"Radonjić je uradio neke veoma dobre stvari, porastao je fudbalski u Torinu. S vremena na vreme potrebno ga je vratiti na pravi kolosek, ali se stalno radi sa njim. On mora da shvati da nam je stalo do njega. Imamo dobra tim, za to sam da se on zadrži, pa da vidimo", istakao je Kairo.

Đali prvi čovek kluba iz Torina što je klubu ostalo samo jedno takmičenje do kraja sezone, ali veruje u dobar plasman u Seriji A.

"Odbrana je veoma kompaktna, čvrsta, zasluge idu golmanu Vanji Milinkooviću Saviću koji odlično obavlja posao i defanzivcima. Ali, dobro radi cela ekipa, važne poslove na terenu obavljaju sanbrija, Zapata, Pelegri, Karamoh... Verujem u sve njih. Imali smo problema, ali smo ih rešavali pa verujem da ćemo biti sve bolji", uveren je Kairo.

 

 

Torino je deveti na tabeli, u decembru je osvojio sedam bodova i to bez primljenog gola, a u subotu od 15.00 časova imaju priliku protiv Udinezea da naprave još jedan pomak na tabeli. Ipak, kada je Nemanja Radonjić u pitanju, za sada je daleko od terena. Poslednji put je igrao četiri minuta u remiju sa Moncom 11. novembra, pa čak i kad ga Jurić "skine" ne dobija priliku.

Na devet mečeva ove sezone u Seriji A igrao je samo 357 minuta, ali je postigao tri pogotka, doneo je trijumf protiv Đenove i sa dva pogotka protiv Salernitane, koja ga sada želi kao zimsko pojačanje.