Serija A

Radonjić je shvatio poruku Jurića: Oštrouman u fazi napada, koncentrisan u fazi odbrane

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

13.03.2023 14:51
Radonjić je shvatio poruku Jurića: Oštrouman u fazi napada, koncentrisan u fazi odbrane Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP

Nemanja Radonjić je od "ružnog pačeta" postao "lep labud". I za Torino, za trenera Jurića, za sebe, ali i italijanske medije. Posle ekscesa u meču sa Juventusom, kada ga je trener Ivan Jurić izveo iz igre posle 14 minuta provedenih na tarenu a zatim i javno iskritikovao, Nemanja Radonjić je napravio zaokret od 180 stepeni i već u naredna dva meča, protiv Bolonje i posebno juče protiv Lećea pokazao sve svoje kvalitete.

Trener Ivan Jurić mu je u nedelju ukazao priliku od prvog minuta, prvi put još od 28. januara i meča sa Emolijem, a srpski reprezentativac mu je uzvratio kvalitetnom partijom i sjajnom asistencijom za drugi gol kojim je overen trijumf od 2:0.

Bio je "Radonja" na visokom nivou, napadao je kao osica, probijao je kao brzi voz odbranu rivala, ali je obavio posao i u defanzivi, zbog koje je bio i najviše kritikovan od strane trenera. Za "ceo paket" proglašen je igračem utakmice, dobijao je u svim medijima "sedmicu".

 

 

"Dobio je Radonjoć veliku priliku za iskupljenje posle kritika i upotpunosti je iskoristio, sprintevima koji donose golove", napisano je u "Gazeti delo sport".

"Korijere delo sport" definisao je Radonjića kao "oslobođenog".

"Srbin je iskoristio svoju šansu, bio je oštrouman u napadu, koncentrisan u odbrani".

Mediji su uglavnom potencirali kvalitetnu partiju srpskog reprezentativca na kraju kostatujući:

"Izgleda je Radonjić konačno sve shvatio"...

Jedna lasta ne čini proleće, Radonjić je svima pokazao koliko može, sada je na njemu da do kraja Serije A nastavi u ovom tonu jer može da bude veoma bitan faktor u težnji "bikova" da se na kraju dočepaju sedmog mesta i uz srećan ishod Kupa Italije možda dođu do Lige konferencije.

Radonjić je ove sezone u Seriji A odigrao 23 meča, 11 je počeo, a postigao je dva pogotka i dodao dve asistencije. U Kupu Italije je na dva susreta postigao dva pogotka uz asistenciju.