Serija A

Radonjić ili trener Jurić, jedan napušta Torino na leto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 11:16
Radonjić ili trener Jurić, jedan napušta Torino na leto Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Suživot trenera Ivana Jurića i sprskog reprezentativca Nemanje Radonjića u Torinu trajaće do kraja sezone, a onda će jedan napusiti "bikove", smatraju italijanski mediji.

Situacija u torinskom derbiju, kada je Jurić uveo Radonjića u 60. minutu, a onda ga, ljut na njega zbog trećeg gola, izveo iz igre u 74. minutu bio je glavna tema posle poraza od Juventusa. Uz to obrazloženje trenera da "Nemanja ne razume ovu igru i da nije postao igrač", dodatno je podelila čak i ljude iz rukovodstva Torina.

Predsednik Urbano Kairo se ne oglašava, ali se u nekim izjavama Jurića, poput one "ako mi opet rature tim nema smisla da ostajem", jasno se vidi njegovo razmimoilaženje sa politikom kluba. Višemesčno neuspešno natezanje sa produženjem ugovora sa Sašom Lukićem koje se završilo prodajom u Fulam su uzrokovale prve varnice na relaciji klub-trener, mada je Kairo uslišio gotovo sve želje hrvatskog stručnjaka i doveo mu Ivana Ilića iz Verone kao alternativu.

"La stampa" ističe da postoji "kratak spoj" izmešu uprave i Jurića i da će rezultati do kraja sezone doneti odgovor hoće li on nastaviti posao, mada ima ugovor na još godinu dana. Nemanja Radonjić takođe čeka rasplet. Napisao je jasnu poruku:

"Verujte u sebe kad niko ne veruje u vas. Bog vidi sve".

I njom je stavio do znanja i Juriću i upravi da je privržen klubu i svom poslu, a da će igrati koliko Jurić bude to odredio. "La stampa" je i naslovom "Radonjićeva involucija: od novog Leaoa do nepoželjnog" napravila retrospektivu učinka Srbina od dolaska u Torino, odličnih igara, do derbija sa Juventusom u kome je "pukla ljubav" sa trenerom.

Torino je deveti u Seriji A posle 24 kola i teško da će uspeti da se domogne Evrope, s obzirom da im je Juventus posle derbija "Dela Mole" odmakao četiri boda.