Serija A

Serija "A" na Areni: Jurić oprostio grehe Radonjiću, Torino dočekuje Bolonju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 13:05
Serija "A" na Areni: Jurić oprostio grehe Radonjiću, Torino dočekuje Bolonju Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Nije greh pogrešiti, ali je greh ne praštati. U ovom tonu je trener Torina Ivan Jurić najavio meč njegovog tima i Bolonje koji se od 20.45 (TV Arena Premkum 2) u okviru 25. kola Serije A, a odnosio se na poslednji incident sa Nemanjom Radonjićem. Trener "bikova" je uveo srpskog reprezentativca protiv Juventus au 60. minutu, a zatim ga je ljut zbog primljenog gola izveo u 14 minuta kasnije, što je izazvalo mnogo polemika.

"Poslednjih godina imali smo igrače sa kojima morate mnogo da radite. Sa Radonjićem je taj slučaj, ima uspona i padova. pre neki dan je bio veliki pad, ali sada krećemo iznova. Moraš da razumeš fudbal, nije sve u driblingu, postoje i druga rešenja. A, ta druga rešenja su nam nedostajala protiv Juventusa. Velika je šteta jer smo imali prečku, meč je išao u dobrom pravcu. Ali, u životu moraš da se resetuješ, Radonjić počinje ponovo i nadam se da razume važnost naše situacije", istakao je Jurić.

Napomenuo je Jurić da je i golman Vanja Milinković Savić u neku ruku prošao proces sazrevanja kao što bi trebalo da prođe i Radonjić.

"Slična je situacija u određenom smislu. Platili smo za njegove greške, gubili bodove, ali on se dobro razvijao, radi odlično i mi smo zadoviljni. Jeste pogrešio pre neki dan, nije morao da izlazi na loptu, ali sve je to proces rada i rasta".

Torino i dalje ima zavidnu gruzpu povrešenih igrača. Lazaro je duže van stroja, Vijeria, Vlašić i Zima su povređeni, Riči ima kartone, a Pelegri je neizvestan.

Bolonja je u dobroj formi, u psolednjih sedam mečeva nanizala je pet pobeda, remi i poraz, ali nije slavila u torinu od 2019. godine.

Serija A, 25. kolo

Petak 

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)
/Vesino 67/

Subota

Monca - Empoli 2:1 (1:0)
/Ćurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 0:0

Fiorentina - Milan 2:1 (0:0)
/Gonzales 47p, Jović 87 - Ernandez 90+4/ 

Nedelja

Specija - Verona 0:0

Sampdorija - Salernitana 0:0

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Mktarijan 28, L. Martinez 53/

Roma - Juventus 1:0 (0:0)
/Manćini 53/

Ponedeljak

Sasuolo - Kremoneze 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Torino - Bolonja 20.45 (TV Arena 2 Premium)