Serija A

Tomori najmanje dva meseca van terena, Milan se kladi na Simića i kupuje u januaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 12:55
Fikajo Tomori bio je strelac protiv Salernitane a zatim se povredio Tanjug/(Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)
Fikajo Tomori bio je strelac protiv Salernitane a zatim se povredio

Nije izgledalo dobro kako je Fikajo Tomori napustio teren u Salernu, a posle lekarskih pregleda utvrđena je lezija tetive butnog mišića tako da će štoper Milana biti van terena najmanje dva meseca. 

Nemaju sreće "roso-neri" sa povredama igrača, posebno defanzivaca, a ova 30. od starta sezone ostavila je trenera Stefana Piolija samo sa jednim pravim defanzivcem - Simonom Kjerom. I to nedovoljno oporavljenim za svih 90 minuta! Pjer Kalulu će biti van terena još tri meseca, Malik Tšau dva, Marko Pelegrino do početka januara, Matija Kaldara je 'u autu' još od sredine septembra, pa Pioli računa na srpskog defanzivca Jan Karla Simića, po vokaciji desnog beka u omladinskoj selekciji Srbije i iskusnog levog beka Tea Ernandeza. Ima i mladog Klintona Ensijela, koji je prekomandovan iz Primavere.

Moraće Milan da kupi (ili pozajmi) još jednog defanzivca u januaru. I to iskusnog, jer da bi ispunili ciljeve, a pre svega oni se odnose na Seriju A i završetak sezone među četiri najuspešnija kluba, a potom u Ligi Evrope gde žele da stignu do kraja (u plej-ofu osmine finala sastaju sa Renom), moraju ozbiljno da se pojačaju u defanzivi.

 

 

Već se vode pregovori sa Barselonom oko otkupa ugovora Klemona Lenglea, koji je na pozajmici u Aston Vili, a pominje se i povratak Matea Gabije sa pozajmice iz Viljareala.

Dok se neki od tih poslova ne realizuju, treba očekivati da će šansu protiv Sasuola 30. decembra dobiti Jan Karlo Simić (18). Srpski defanzivac, koji je za milion evra otkupljen od Štutgarta pre godinu i po dana, ušao je sa klupe u poslednja dva meča protiv Monce i Salernitane i opravdao je očekivanja, a postigao je i debitantski pogodak. Igrao je i devet mečeva u Primaveri ove sezone, uz pogodak i asistenciju.