Serija A

Nisam ovako zamišljao odlazak, ali hvala za sve: Rudi Garsija se oprostio od Napolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 10:17
Nisam ovako zamišljao odlazak, ali hvala za sve: Rudi Garsija se oprostio od Napolija Tanjug/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse

Očekivano je Rudi Garsija dobio otkaz u Napoliju zbog serije loših rezultata, neočekivano ga je na toj funkciji zamenio Valter Macari, a Francuz je sada odlučio da se oprosti od svog nekadašnjeg kluba.

Nije to uradio na zvaničnoj konferenciji za medije, već putem društvenih mreža, gde se zahvalio svima u klubu na podršci koju je imao, ali i priznao da mu je krivo što je došlo do rastanka.

"Nije ovo način na koji sam zamišljao da ću se zahvaliti inavijačima Napolija koji su bili uz mene od prvog dana mog boravka u klubu. Najiskrenije im hvala za svu podršku, kao i igračima i svim onim ljudima koji su bili u neposrednom kontaktu sa ekipom. Želim im mnogo uspeha u nastavku sezone u Seriji A i Ligi šampiona", napisao je Francuz.

Garsija je tokom leta preuzeo Napoli, pošto je Lučano Spaleti postao selektor Italije, ali nije uspeo da nastavi niz dobrih igara, pa se Napolitanci trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli Serije A sa 10 bodova manje od prvoplasiranog Intera.

Otkaz mu je uručen nakon poraza od Empolija  u 12. kolu Serije A, a aktuelni šampion Italije je taj odlučujući pogodak primio u nadoknadi vremena kad je strelac bio Viktor Kovalenko.