Serija A

Hrvatski trener menja Rudija Garsiju u Napulju: Francuz je već bivši?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 21:29
Hrvatski trener menja Rudija Garsiju u Napulju: Francuz je već bivši? Guliver/(AP Photo/Luis Vieira)

Teško da mogu biti zadovoljni na jugu Italije. Nakon što je Napoli osvojio svoj treću titulu šampiona Serije A, usledio je rastanak sa Lućianom Spaletijem a na njegovo mesto je stigao Rudi Garsija. Međutim, francuskog stratega bi uskoro mogao da zameni Igor Tudor.

Nadali su se na "Stadionu Dijego Armando Maradona" da će Francuz podići nivo igre u odnosu na prethodnu sezonu, jer mu je na raspolaganju ostao gotovo netaknut šampionski tim. Ipak, to nije tako. Napoli je trenutno na četvrtoj poziciji u italijanskoj ligi sa 10 bodova manje od prvoplasiranog Intera i u Ligi šampiona su na drugom mestu sa četiri boda više od Brage koja jedina može da ugrozi njihov plasman u nokaut fazu.

Ovi rezultati nisu zadovoljili apetite Aurelija De Laurentisa koji je imao veće ambicije nakon osvojene titule. Mediji sa Apenina prenose kako je Rudi Garsija već bivši i da je već u Francuskoj, a da su inicijalni razgovori sa Igorom Tudorom. Hrvat je u karijeri vodio Hajduk iz Splita, Paok, Galatasaraj, Marsej, Veronu i Udineze.

Prvi utisci su pozitivni i ako sve protekne kako treba u pregovorima, "Kalčomerkato" navodi da bi hrvatski trener već u utorak uveče trebalo da se nađe u Napulju i da će u sredu voditi prvi trening aktuelnog šampiona Serije A.

Standings provided by Sofascore