Premijer liga

Potrošiš 50 miliona evra i nemaš trenera: Nezapamćeni potezi gazde Čelsija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 18:25
Potrošiš 50 miliona evra i nemaš trenera: Nezapamćeni potezi gazde Čelsija Tanjug/AP Photo/Leila Coker, file

Novac ipak nije sve u fudbalu, a to potvrđuju postupci novog vlasnika Čelsija Toda Bejlija. Na stranu što je uložio više od 600 miliona evra u igrače, platio je neverovatni 51 mlion evra odštete trenerima Tomasu Tuhelu i Gremu Poteru, a trenutno nema šefa struke na klupi!!!

Kada je preuzeo klub pre 10 meseci, Bejli je na klupi imao Tomasa Tuhela, odličnog trenera koji je četiri meseca bez plate, pod teškim uslovima dok se prodavao klub, uspeo da obezbedi Ligu šampiona. I onda je Bejli posle poraza od Dinama iz Zagreba 6. septembra otpustio Nemca i platio mu 11 miliona evra odštete.

 

 

Doveo je na velika vrata Grema Potera iz Brajtona i platio za njega obeštećenje od 25 miliona evra. Propao je projekat vrlo brzo, pre nekoliko dana je priznao da 11. mesto u Premijer ligi nije ono čemu se nadao, pa je treneru platio 15 miliona evra na ime ugovora.

Ka se podvuče crta - platio je Bejli 51 milion evra i nema trenera. Traži novog, pregovara sa Julijanom Nagelsmanom, misli se i na Luisa Enrikea, Maurisija Poketina. Ova trojica su bar slobodna u izboru i ne mora za njih da se plati obeštećenje, sem možda za Negelsmana koji se dogovorio sa Bajernom da ga plaća mesečno još tri godine, pa ako hoće posao moraće da se dogovara sa Bavarcima...