Premijer liga

Bundesliga je zatvorena kjniga: Tuhel planira povratak u Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 17:39
Tomas Tuhel Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama
Tomas Tuhel

Povratak u Bundesligu posle šest godina pokazao se Tomasu Tuhelu kao loš poslovni potez. Jer, ako nije uspeo da uspostavi svoju filozifiju igre u Bajernu, najvaćem klubu ne samo u Nemačkoj već i jednom od najvećih na svetu, onda tu nešto ne "štima". 

Tuhelu je već rečeno da će na kraju sezone završiti svoj mandat u gigantu iz Minhena. Poučen ovim iskustvom, Tuhel će prema najavama medija sledeći posao tražiti isključivo u Premijer ligi. Epizoda u Čelsiju, kada je krajem januara 2021. godine preuzeo ekipu, a pet meseci kasnije podigao pehar UEFA Lige šampiona, pa onda istrpeo "vakum" od nekoliko meseci bez cele plate u odugovlačenom odlasku Romana Abramoviča, ono je što današnjem Tuhelu profesionalno prija.

To što je novi vlasnik "plavaca" Tod Beli, samo promena radi, Nemcu udelio otkaz 7. septembra 2022, a još uvek nije našao menadžera koji bi klub vratio u vrh Premijer lige, potpuno je drugi par "kopački". "Tuhelov Čelsi" je igrao odličan fudbal i pravio rezultate, bio je za dve klase bolji od današnjeg bez obzira na milijardu funti uloženih u neke mlade talente.

 

 

Mediji pretpostavljaju da je je Tuhel jedan od favorita da nasledi Erika ten Haga na kormilu Mančester junajteda. Novi suvlasnik "crvenih đavola" ser Džim Retklif ima Tuhela u najužem krugu kandidata. I nije jedini, jer će se promena dogoditi i u Liverpulu, a dobro je poznato da Tuhel ima dosta toga zajedničkog sa radom Jirgena Klopa, pre svega sa tendencijom završavanja napada "za sedam sekundi", što je odlika jednog "nemačkog pravca" u radu.

Ako se kojim slučajem dogodi da Mikel Arteta napusti Arsenal i preuzme neki drugi klub (recimo Barselonu), Tuhel bi sigurno bio u opticaju i za dolazak na "Emirate". Edi Haui se "klati" u Njukaslu, pa bi to mogla da bude opcija za Nemca, kome je za samo dve godine engleski fudbal postao približniji i privlačniji.