Serija A

Dušan Vlahović sa jahte posmatra borbu klubova Premijer lige za njegov potpis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 12:20
Dušan Vlahović sa jahte posmatra borbu klubova Premijer lige za njegov potpis Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Mančester siti ima Erlinga Halanda, a preostala tri učesnika Lige šampiona iz Premijer lige - Arsenal, Mančester junajted, Njukasl - gledaju ka Torinu i Dušanu Vlahoviću. Srpski napadač muči se sa preponama, ali se leči na odmoru, sa jahte prati dešavanja u prelaznom roku koja su vezana za njega.

Juventus je izvesno primoran da proda Vlahovića, smanji budžet jer njegova plata bruto iznosi 13 miliona evra, ali i zaradi uloženo jer ga ceni 90 miliona evra. Arsenal i Njukasl odavno prate sprskog golgetera, već su pokušavali da ga dovedu u poslednjih godinu dana, ali niksu uspeli. Arsenal je doveo Kaja Haverca iz Čelsija i čini se polako otpao iz trke, sem ako se ne obistine tvrdnje iz Saudijske Arabije a vezane za mega ponudu Gabrijelu Žezusu. Ako Brazilac ode za petrodolarima, Mikel Arteta će ponovo aktivirati priču o Dušanu. 

Mančester junajted traži pravu "devetku", Vlahović je po meri i sportskog sektora i trenera Erika Ten Haga, ali je problem visina obeštećenja. "Crveni đavoli" su u fazi prodaje kluba, dok novi vlasnik ne preuzme finansiranje 90 miliona evra je za njih nedostižno.

 

 

Njukasl se stalno pominje u medijima. Bogati vlasnici iz Saudijske Arabije i trener Edi Haui nemaju dilemu da je srpski napadač unosna investicija za Ligu šampiona, ali se čeka rasplet oko Kaluma Vilsona, golgetera tima. Ako engleski reprezentativac ne produži ugovor, Njukasl istog časa ide po Srbina u Torino, ali u suprotnom realno im novi napadač ne treba jer imaju Aleksandera Isaka i Entonija Gordona, kao i Australijanca Garanga Kula.

Nisu samo premijerligaši zainteresovani, Vlahović je na radaru Bajerna i trenera Tomasa Tuhela, ali kao "opcija dva". Prva je Viktor Osimen iz Napolija, a treća Kolo Muani iz Ajntrahta. Vlahovića mnogi žele, ali u fudbalu ništa nije gotovo dok se ne potpiše ugovor. Možda neki petrodolari uđu i u Juventus, pa od prodaje neće biti ništa...