Vesti iz fudbala

Tuhel "lud" za Vlahovićem: Trener Bajerna želi centarfora Juventusa, Nemci spremaju specijalnu ponudu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 16:20
Tuhel  "lud" za Vlahovićem: Trener Bajerna želi centarfora Juventusa, Nemci spremaju specijalnu ponudu Tanjug/AP Photo

Ako je suditi po tvrdnjama različitih medijskih izvora, Bajern već neko vreme stoji u redu za "kupovinu" Dušana Vlahovića za kog veruje da će teško posle ovog leta ostati u napadu Juventusa, ali sada stiže nova priča o stepenu ozbiljnosti namere uprave kluba iz Minhena da uskoro dovede centarfora "stare dame".

Prema saznanjima uticajnog novinara "Skaj sporta", Florijana Pletenberga, poznatog po bliskim vezama sa Bavarcima, novi (stari) šampion Nemačke ima otvoren zahtev trenera Tomasa Tuhela za dovođenjem bivšeg špica Fiorentine i Partizana

"Dušan Vlahović je ponovo vruća tema u Minhenu. Tuhel je lud za srpskim napadačem, a Karl Hajnc Rumenige održava izuzetno dobre odnose sa Juventusom", napisao je Pletenberg na svom Tviter nalogu. 

 

Ipak, pitanje je koliko je ovaj posao moguć u dogledno vreme, jer pomenuti medijski poslednik navodi da je obeštećenje od 80.000.000 evra prevelik zalogaj za Bajern. Osim ako mu ne prođe plan B, jer Pletenberg tvrdi da Bavarci razmišljaju da cenu otkupa spuste slanjem Sadija Manea u Torino, pošto ga ne žele više u svojim redovima. 

Sve to, pod uslovom da Vlahović posle 42 meča,14 golova i četiri asistencije za crno-bele ove sezone zaista želi karijeru da nastavu u Bundesligi, a Mane pristaje na pomenutu trampu. Odnosno, Juventus nema drugačije planove sa Vlahovićem, iako je nedavno kažnjen oduzimanjem bodova, pa će teško i sledeće sezone igrati Ligu šampiona.