Serija A

Bajern zagrizao za Kjezu i Vlahovića: Juventus mora da zaradi 140 miliona evra!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 19:22
Bajern zagrizao za Kjezu i Vlahovića: Juventus mora da zaradi 140 miliona evra! Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Juventus mora da uštedi 140 miliona evra na iznosu plata kako ne bi ugrozio finansijski fer-plej i mogao da se takmiči, pa će morati da proda najbolje plaćene igrače Dušana Vlahovića i Federika Kjezu, piše "Tutosport" i ostali italijanski mediji. I to možda u paketu Bajernu.

"Stara dama" je nekako završila sezonu, nagodila se Tužilaštvom u Italiji da je falsifikovala ugovore, još uvek čeka na odluku UEFA da li će igrati Evropu, ali do početka Serije A mora da reši finansije. Na polatama Anhela Di Marije, Leandra Paredesa, te neobnavljanju ugovora sa Huanom Kvadradom Juve je uštedeo već 26 miliona evra, a još osam je stiglo od Đenove i Kaljarija koji su otkupili Dragušina i Di Parda.

Ostalo je još 110 miliona evra i prema navodima medija klub je u "izlog" stavio i Dušana Vlahovića i Federika Kjezu. Njih dvojica zajedno zarađuju 17 miliona evra neto, odnosno nešto više od 30 miliona evra bruto. Preveliki je to trošak za "Damu", a Bajern želi da ih kupi obojicu.

 

 

Trener Tomas Tuhel veoma ceni Vlahovića, smatra da bi on mgao za Bavarce da bude "novi Levandovski", jedno dugogodišnje rešenje na mestu centralnog napadača. Kjeza je "dar s neba", jer će Bavarci moći da prodaju nekog od krilnih napadača i zamene ga odlkičnim Italijanom koji je pritom već prilično uigran sa sprskim napadačem.

Bajern nudi 100 miliona evra za obojicu, ali Juventus traži 40 odsto više, što nije nerealno ako se vidi koliko su ih platili. 

Prelazni rok u Evropi tek počinje 1. jula pa ćemo videti hoće li Bajern dovesti tandem iz Torina ili će možda krenuti na Viktora Osimena (Napoli) ili Kolo Muanija (Ajntraht Frankfurt) koji sami koštaju skoro koliko Juventus traži za Vlahovića i Kjezu.