Premijer liga

Odbijena žalba Notingem Foresta: "Šumarima" se neće vratiti četiri oduzeta boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 14:35
Fudbaleri Notingem Foresta Tanjug/Peter Byrne/PA via AP
Fudbaleri Notingem Foresta

Premijer liga je donela odluku da ne usvoji žalbu Notingem Foresta o oduzimanju četiri boda zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju, ta tako pomenuta kazna ostaje na snazi.

Ekipi sa "Siti Graunda" je 18. marta oduzeto četiri boda, što ih je spustilo u zoni ispadanja na tabeli. Ipak, vremenom su se izabranici Nune Espirita Santa izvukli i sada se nalaze nadomak opstanka u elitnom rangu engleskog fudbala.

Forestu su bodovi oduzeti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. Svaki klub ima pravo da posluje u minusu od 105 miliona funti u periodu od tri sezone, odnosno 35 po sezoni. Ipak, kako je klub iz Notingem u periodu kršenja pravila bio i u Čempionšipu, lestvica je za njih spuštena na 61 milion.

 

 

Prvobitna kazna je trebalo da iznosi šest bodova, ali je Premijer liga ublažila sankcije zbog saradnje kluba tokom istrage.

"Šumari" se trenutno nalaze na 17. mestu sa 29 osvojenih bodova i dovoljna će im biti jedna pobeda u poslednja dva kola da i matematički osiguraju opstanak. Forestu su preostale utakmice protiv Čelsija na "Siti Graundu" i protiv Barnlija na "Turf Muru".