Premijer liga

Čelsi traži zamenu za Poketina posle poraza od Liverpula: Prvi pik trener lisabonskog Sportinga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2024 08:56
Trener Čelsija, Maurisio Poketino, nezadovoljan igrom svog kluba Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Trener Čelsija, Maurisio Poketino, nezadovoljan igrom svog kluba

Sva je prilika da Marusio Poketino neće "sastaviti" ni godinu dana na klupi Čelsija na koju je seo u julu prošle godine i potpisao dvogodišnji ugovor sa mogućnošću da on bude produžen još godinu dana, prenose engleski mediji.

Prema tim navodima, uprava kluba ja je do sada imala poverenja u argentinskog stručnjaka, ali je promnila mišljenje i uveliko se traži rešenje koje bi od juna moglo da pomogne "plavcima".

Svemu je, navodno, kumovao poraz londonskog tima od Liverpula u finalu Liga kupa i zbog lošeg izdanja na tom susretu Argentinac bi mogao da ostane bez posla.

 

 

Utisak bi koliko-toliko mogao da popravi već u sredu uveče kada se tim u okviru FA kupa sastaje sa Lidsom, a ukoliko i na tom susretu rezultat bude nepovoljan po domaći tim, teško da će bivši trener Totenhema uspeti da sačuva posao.

Kao prva opcija da nasledi Argentinca u engleskim medijima se pominje aktuelni šef stručnog štaba lisabonskog Sportinga, Ruben Amorim, ali je veliko ptanje da li će Portugalac prihvatiti potencijalnu ponudu ukoliko Čelsi ne bude izborio igranje evropskih utakmica naredne sezone.

Za sada ne deluje da bi izlazak u Evropu mogao da bude realan jer, ne samo što Čelsi zauzima 11. poziciju na tabeli Premijer lige sa svega 35 osvojenih bodova iz 25 odigranih mečeva, već igra toliko loše, a pred njim su mečevi protiv Brentforda, Njukasla i Arsenala.