Premijer liga

Prva konferencija Poketina u Čelsiju: Ne možemo da igramo samo lep fudbal, moramo da pobeđujemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 20:45
Prva konferencija Poketina u Čelsiju: Ne možemo da igramo samo lep fudbal, moramo da pobeđujemo Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Argentinski stručnjak, Maurisio Poketino, preuzeo je ulogu šefa stručnog štaba Čelsija, uprkos tome što je ranije tokom karijere bio član ljutog londonskog rivala - Totenhema.

Pedesetjednogodišnji Poketino je posle veoma loše klupske sezone stigao na "Stamford Bridž" gde je potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja i na samom početku je izjavio kako se rezultati očekuju što pre:

"Radi se samo o rezultatima, ne možemo da kažemo ljudima potrebno nam je šest meseci da stvorimo nešto. Razgovarao sam sa vlasnicima, pametni su ljude i zbog toga se osećam dobro. Ja nisam trener koji pita za moć", rekao je Poketino, pa nastavio:

"Najvažnije je da ih ubedim da veruju u mene i igrače, kao i da navijači mogu da veruju u moje odluke i način na koji radim".

Zatim je čestitao svom kolegi, Pepu Gvardioli, koji je u sezoni za nama osvojio "tripletu" sa Mančester sitijem:

"Želim da čestitam Pepu na onome što je postigao. Izvanredno je da jedan klub dobije toliku stabilnost zahvaljujući menadžeru. Čelsi je u prethodnih 10-15 godina imao slična dostignuća, ali sada moramo da verujemo da i mi možemo da napravimo sjajne stvari i da možemo da se takmičimo sa Sitijem", kazao je Argentinac.

Istakao je da je za njega najvažnije da ekipa pobeđuje:

"Moj cilj je da pobeđujem, to je moja meta. Igrati dobro je stil, filozofija i kultura. Ipak, ako u klubu kao što je Čelsi nemate rezultat, imaćete velike muke. Sve je u pobeđivanju i takmičarskom tuhu. Treba preneti tu energiju i na naše navijače", rekao je Poketino.

Za kraj, najavio je da će biti "sužavanja" rostera:

"Ne razmišljam o tome koliko ćemo izazova imati ili koji će biti najteži. Ono što je najvažnija stvar trenutno je napraviti izbalansiran tim. Plan je da rasteretimo broj igrača i da napravimo dobru dinamiku na terenu. Ne dozvoljavam igračima da traće moje vreme. Moramo da damo sve od sebe od samog početka", podvukao je Argentinac.