Premijer liga

Ne brinite za budućnost Liverpula: Klop pokušava da umiri navijače nakon najave da napušta klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 08:36
Trener Liverpula Jirgen Klop pozdravlja navijače Tanjug/AP Photo/Jon Super
Trener Liverpula Jirgen Klop pozdravlja navijače

Fudbaleri Liverpula trenutno su prvi na tabeli Premijer lige, "za vratom im diše" Arsenal sa dva boda manje, ali utakmicom više, kao i Mančester siti koji ima dva meča manje i pet bodova zaostatka.

"Redsi" su i ove sezone konkurenti za osvajanje titule, ali umesto da se govori o šampionskim ambicijama, u prvom planu je najavljeni odlazak Jirgena Klopa sa klupe ovog kluba.

Od kada je Nemac saopštio svoju odluku da na kraju sezone napusti "Enfild", glavna tema u Liverpulu je upravo njegov odlazak, ali on uverava da klub ne treba da brine za budućnost.

 

 

"To su normalne stvari. Spoljni svet vam ne daje vremena da procesuirate sve. Pre nedelju dana niko nije znao za moju situaciju. Ugovori nekim igračima ističu tek za 18 meseci i niko ništa nije pričao. Niko ne mora da brine za budućnost Liverpula", istakao je Klop.

Tim sa "Enfilda" u derbi meču današnjeg dana Premijer lige dočekuje londonski Čelsi, a Nemački stručnjak očekuje da će njegovi igrači pokazati karakter i slaviti u tom duelu.

"Naš večerašnji rival je dobio većinu utakmica u poslednje vreme. Igrali smo u prvom kolu. Nismo bili sjajni, ali mislim da smo bili prilično dobri i osvojeni bod je bo sasvim u redu. Ali sada treba da budemo još bolji. Imali su u poslednje vreme mnogo problema s apovređenim igračima, ali su stvorili neko jezgro. Imaju sve u sredini, i na bekovskim pozicijama, izuzev Risa Džejmsa. Očekujem da mi napravimo veliki korak i trijumfujemo u večerašnjem duelu", zaključio je Klop.

Derbi meč 22. kola Premijer lige igra se na "Enfildu" od 21.15 časova uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premum.