Premijer liga

Čelsi je najneuspešniji tim Premijer lige u 2023. godini: Tako kaže zvanična statistika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 08:58
Maurisio Poketino u razgovoru za igračima Čelsija Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Maurisio Poketino u razgovoru za igračima Čelsija

Poraz od Vulverhemptona bio je osmi u tekućoj sezoni za fudbalere Čelsija, isto toliko imaju i Mančester junajted, Vulfs, Brentford, Kristal palas i Everton, ali "plavci" ih imaju najviše u 2023. godini od svih klubova Premijer lige.

Tim sa "Stamford bridža" je u tekućoj kalendarskoj godini zabeležio čak 19 poraza i po tom statističkom parametru je najbogri od svih klubova iz najjačeg ranga engleksog fudbal, a od ekipa iz najkvalitetnijih evropskih liga gori su samo Almerija sa 24 poraza, odnosno Verder i Emopoli sa po 20 neuspeha.

 

 

Uz to, poraz od Vulvehemptona bio je četvrti uzastopni na gostujućem terenu za Čelsi, što se poslenji put slavnom klubu dogodilo još 2000 godine, a koliko londonskoj ekipi ove sezone ne ide dobro govori još jedan neverovatan podatak.

Naime, igrači trenera Maurisija Poketina su u aktuelnoj sezoni postigli 29 golova na 18 odigranih mečeva, a promašili su čak 36 velikih šansi, što je ponovo najviše od svih klubova iz elite.

Sve to postaje još bolnije ako se zna da Čelsi u svakom prelaznom roku troši eneromno mnogo novca na pojačanja, ali od odlaska Romana Abramoviča sa čela kluba "plavici" nikako ne mogu da se vrate na saze stare slave.

"Sve je u samopouzdanju. Ovaj tim ima kvalitet i potencijal, ali igrači nikako da počnu da veruju u sebe. Možda je potrebno da se popunimo na još nekim poziijama i nadam se da će od početka 2024. godine to izgledati mnogo bolje", kaže trener Poketino.

Čelsi trenutno zauzima 10. poziciju na tabeli Premijer lige, a u narednom kolu u sredu od 20.30 časova doćekaće gradskog rivala Kristal palas.