Premijer liga

(VIDEO) "Vukovi" oštrih zuba naneli Čelsiju novi poraz u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 16:03
Mario Lemina postiže pogodak protiv Čelsija Tanjug/Jacob King/PA via AP
Mario Lemina postiže pogodak protiv Čelsija

Vulverhempton je na Badnji dan pred katolički Božić pobedio Čelsi 2:1 (0:0) u poslednjem meču 18. kola i naneo im novi težak udarac u Premijer ligi. "Vukovi" su pokazali zube, iskoristili su svoje prilike u kojima golman Đorđe Petrović nije mogao spreči, a "plavce" stigli na tabeli. Mnogo muka imaće menadžer Čelsija Maurisio Poketino jer je ubeležio osmi poraz ove sezone i neće mu prijati Božić.

Čelsi je bio mnogo kvalitetniji rival od Vulfsa u prvom delu. Imali su nekoliko veoma dobrih napada (dva šanse Broje), ali neefikasnost je boljka koja ih je skupo koštala u dosadašnjem delu premijer lige. Čak i kada izgrade dobar napad ne uspeju da ga završe, a brutalan primer viđen je u 33. minutu.

Neverovatnu sebičnost iskazao je Rahim Sterling, oduzeo je loptu Žoao Gomezu na 25 metara od gola, krenuo sam prema golmanu Žozeu Sa i umesto da uposli Broju i Džeksona, koji su bili na dva metra od njega, odlučio se da šutira. I pogodio Portugalca.

Đorđe Petrović nije imao posla, a u dva navrata, istrčavanjem na 30 metara od gola, pokazao je da vrlo dobro čita i prati igru. Mogao je Palmer da donese prednost gostima, ali ni on nije bio precizan.

Međutim, u nastavku meča odbrana Čelsija kao da nije postojala u uvodnih desetak minuta. Nizale su se kardinalne greške, Petrović je imao sreće posle šuta Žoao Gomeza sa 16 metara jer je lopta očešala stativu, ali u 51. minutu nije mogao da spreči pogodak. Sarabija je izveo korner, a Mario Lemina sa pet metara poslao loptu u sam ugao pored dvojice igrača Čelsija.

Menadžer Čelsija Maurisio Poketino poslao je na teren oporavljenog napadača Kristofa Nkunkua i Mihaila Mudrika. Odmah je novajlija iz RB Salcburga bio u prilici ali je Toti izbio loptu sa same gol linije. Zatim je i Sterling imao zicer, ali je štoper Doson sjajno intervenisao.

Domaćini su se grčevito branili, ali su i napadali kad god bi im se ukazakla prilika, ali je Petrović imao nekoliko dobrih prilika. Čelsi je napadajući zaboravio na odbranu, pa je Doerti lako u trećem minutu nadoknade uvećao prednost na 2:0.

I nije to bilo sve u 11 minuta nadoknade. Kristof Nkunku je pogodio mrežu na svom prvom meču u Premijer ligi i ostavio Čelsiju pet minuta nade. 

Premijer liga, 18. kolo

četvrtak

Kristal Palas - Brajton 1:1 (1:0)
/Aje 45 - Velbek 82/

petak

Aston Vila - Šefild junajted  1:1 (0:0)
/Zaniolo 90+7 - Arčer 87/

subota

Vest Hem - Mančester junajted 2:0 (0:0)
/Bouven 72, Kudus 77/

Totenhem - Everton 2:1 (2:0)
/Ričarlison 9, Son 18 - Gomeš 82/

Luton - Njukasl 1:0 (1:0)
/Tauzend 25/

Fulam - Barnli 0:2 (0:0)
/Odobert 47. Berge 66/

Notingem forest - Bormut 2:3 (0:0)
/Elanga 47, Vud 74 - Solanke 51, 58, 90+4/

Liverpul - Arsenal 1:1 (1:1)
/Salah 29 - Gabriel 4/

Mančester siti - Brentford odloženo

nedelja

Volverhempton - Čelsi 2:1 (0:0)
/Lemina 51, Doerti 90+3 - Nkunku 90+6/

 

Standings provided by Sofascore