Premijer liga

Premijer liga na Areni sport: Petrovićev Čelsi gostuje Vulvsima na "Molini" u poslednjoj utakmici 18. kola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 09:35
Premijer liga na Areni sport: Petrovićev Čelsi gostuje Vulvsima na "Molini" u poslednjoj utakmici 18. kola Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Poslednja utakmica 18. kola Premijer lige na programu je danas. Sastaju se Vulverhempton i Čelsi na "Molini", a njihov duel možete pratiti od 14 časova na Areni 1 Premium.

Posle nešto turbulentnijeg perioda i poraza od Mančester junajteda i Evertona, "plavci" su uhvatili ritam. Bez veće muke pobedili Šefild, a potom i Njukasl u četvrtfinalu EFL Kupa nakon boljeg izvođenja jedanesetraca. Pa se može reći da spremno dočekuju susret u Vulveremptonu.

Sa druge strane, današnji domaćin se ne može pohvaliti ni polovičnim učinkom. Kraj novembra i veći deo decembra Vulvsi su kuburili sa rezultatima, a u poslednjih pet utakmica zabežeili su tri poraza, uz po jednu pobedu i remi.

Gol londonskog tima ponovo će čuvati Đorđe Petrović, koji je odigrao ključnu ulogu u pobedi nad Njukaslom, kada je odbranio penal Ričija u osmoj seriji i odveo "plavce" u četvrtfinale EFL Kupa, pošto je prvi golman Enzo Fernandez i dalje u "autu" zbog premora. 

Pored njega Maurisio Poketino neće moći da računa ni na Džejmsa, koji muku muči sa zadnjom lažom, zatim - Fofanu (koleno), Čukvumekua (koleno), Kukurelju (zglob) Sančeza (koleno) i Čilvela (zadnja loža).

Sa druge strane Vulvsi će imati gotovo ceo tim na raspolaganju, a ono što posebno može da raduje trenera je činjenica da se posle dva meseca pauze na teren vraća najbolji asistent ekipe - Pedro Neto. Portugalski napadač nije igrao još od kraja oktobra i meča sa Njukaslom zbog povrede zadnje lože, ali je uprkos tome ostao na listi najboljih asistenata lige (7). Trenažnom procesu vratio se protekle sedmice i prema pisanju tamošnjih medija, trebalo bi da bude spreman za Čelsi ovog popodneva.

Premijer liga, 18. kolo

četvrtak

Kristal Palas - Brajton 1:1 (1:0)
/Aje 45 - Velbek 82/

petak

Aston Vila - Šefild junajted  1:1 (0:0)
/Zaniolo 90+7 - Arčer 87/

subota

Vest Hem - Mančester junajted 2:0 (0:0)
/Bouven 72, Kudus 77/

Totenhem - Everton 2:1 (2:0)
/Ričarlison 9, Son 18 - Gomeš 82/

Luton - Njukasl 1:0 (1:0)
/Tauzend 25/

Fulam - Barnli 0:2 (0:0)
/Odobert 47. Berge 66/

Notingem forest - Bormut 2:3 (0:0)
/Elanga 47, Vud 74 - Solanke 51, 58, 90+4/

Liverpul - Arsenal 1:1 (1:1)
/Salah 29 - Gabriel 4/

Mančester siti - Brentford odloženo

nedelja

Volverhempton - Čelsi 14:00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore