Liga 1

PSŽ razmatra da se žali FIFA zbog Mbapea, a Francuzu važna uplata od 60 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2023 16:58
PSŽ razmatra da se žali FIFA zbog Mbapea, a Francuzu važna uplata od 60 miliona evra Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ključa u Parizu već mesec dana, Pari sen Žermen je sve pokušao da natera Kilijana Mbapea da produži ugovor, a kad to nije uspeo ne može ni da ga proda ovog leta jer najbolji igrač želi da ostane do kraja obaveza u leto 2024. godine. Šahovski, mat pozicija za Parižane.

Nije tajna da Real Madrid i Kilijan Mbape imaju obostranu simpatiju, mnogo se priča o tajnom dogovoru da će ga španski velikan čekati do narednog leta i dobiti bez obeštećenja, a da će 160 od 200 miliona evra, koliko su nudili PSŽ-u pre godina dana, dati francuskom asu za potpis i lojalnost.

Pari sen Žermen iz tog razloga razmatra da podnese zvaničnu žalbu FIFA protiv Kilijana Mbapea i Real Madrida jer su pravili dogovor mimo propisa (zvanični pregovori su mogući samo šest meseci pre isteka ugovora), a time ugrozili "vlasnika prava na igrača". Da bi to učinili morali bi da imaju konkretne dokaze, potpisane predugovore, jer FIFA u protivnom neće ni razmatrati takvu žalbu, prenosi "Marka".

Čini se da PSŽ preti "praznom puškom" jer teško da će ići na FIFA bez konkretnih dokaza, kao što jedan Real Madrid neće dopustiti da "padne" na papirologiji jer usmeni dogovor često može da bude jači od ugovora. PSŽ će morati iz kase da plati Mbapeu 60 miliona evra bonusa, a baš su to želeli da izbegnu bogati šeici iz Katara. Ipak, 31. jul je prošao, Mbape je bogatiji.

A, sa druge strane, najbolji igrač kluiba je apsolutno nezadovoljan odnosom kluba prema njemu, ucenama, odstranjivanjem sa priprema, pa vraćanjem na insistiranje Luisa Enrike, pokušajima da se proda u Saudijsku Arabiju, pa Čelsi, Liverpul. On želi u Real Madrid i to na leto 2024. godine kada mu bude istekao ugovor. Pa, makar ne igrao godinu dana.

Ostaje još mesec dana do kraja prelaznog roka. PSŽ i Real su imali korektne odnose do sada, možda dve strane i sednu da se dogovore oko obeštećenja za Mbpaea, pa zatim igrača odobrovolje da odustane od sadašnjeg plana. Za sada, Mbape nema nameru PSŽ-u da orpsti nijedan evro od ugovorenog, a ni da ode tamo gde neće.