Liga 1

Mesi je trenirao odlično, želi da igra: Trener PSŽ Kristof Galtije najavio povratak Argentinca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 13:41
Mesi je trenirao odlično, želi da igra: Trener PSŽ Kristof Galtije najavio povratak Argentinca Tanjug/AP Photo

Bura je prošla, interna kazna je ukinuta (dva meča susnezije), pa će se Lionel Mesi vratiti sutra u tim Pari sen Žermena. Argentinac je zbog samoincijativnog odlaska u Saudijsku Arabiju preskočio trening i uprava "svetaca" ga je uz veliku novčanu kaznu interno suspendovala na dva meča. 

On nije igra protiv Troa, ali se zbog javnog izvinjenja i cele situacije izgleda situacija primirila pa je trener Kristof Galtije na današnjoj pres konferenciji najavio Mesijev povratak u tim.

"Neću da se izjašnjavam po pitanju sankcija. Umesto toga pozdravili smo povratak Lea na teren. Trenirao je cele nedelje sa mnogo entuzijazma, želje i odlučnosti. I sa velikom željom da igra za tim", rekao je Galtije.

PSŽ četiri kola pre kraja Lige 1 ima šest bodova prednosti na Lansom, koji svoj meč  34. kola igra večeras. Međutim, Kilijanu Mbapeu nedostaje Mesi na terenu, a Argentinac je ove sezone na upisao na 37 mečeva u svim takmičenjima 20 golova i 19 asistencija! U Ligi 1 na 28 susreta ima "dabl-dabl" učinka od po 15 golova i gol dodavanja.

Povratak na teren neće ništa promeniti po pitanju njegovog stava da neće ostajati u klubu posle 30. juna kada mu ugovor bude istekao. Na razne špekulacije, "dogovoren" transfer u Al Hilal, te priče da se vraća u Barselonu, njegov otac Horhe je morao i javno da se oglasi i demantuje da je bilo šta odlučeno i potpisano.