Liga 1

Luis Enrike nezadovoljan Mbapeom uprkos het-triku: Ne radi dovoljno za tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.11.2023 12:30
Luis Enrike nezadovoljan Mbapeom uprkos het-triku: Ne radi dovoljno za tim Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Nije sve do golova, nešto je i do igre, timskog učinka i pre svega do asistencija. Pari Sen Žermen je u subotu preleteo Rems (3:0) uz het-trik Kilijana Mbapea, međutim trener Luis Enerike je posle utakmice kazao kako nije u potpunosti zadovoljan njegovim izdanjem.

"Nisam zadovoljan Mbapeom. Nemam šta da kažem na konto golova, to je u redu, ali on može još dosta da pomogne timu da drugi način. Razgovaraću sa njim o tome. To su neke privatne stvari. Da, Kilijan je jedan od najboljih igrača na svetu i zato hoću još više od njega. Mislim da može još da napreduje, ima dosta prostora za tako nešto, da dođe na viši nivo od sadašnjeg. Tražim od njega da češće učestvuje u akcijama", objasnio je Luis Enrike.

Statistika ponešto i govori o rečima Luis Enrikea. Kilijan Mbape je postigao 15 golova na 15 mečeva u ovoj sezoni, ali je ubeležio samo jednu asistenciju. U sezoni 2021/22 uz 39 pogodaka, Francuz je upisao i 26 asistencija, a prošle sezone samo 10 nameštenih golova. Nema više Mesija i Nejmara, Mbape je prva i jedina velika zvezda tima, ali nije se profilisao i kao lider na terenu.