Liga 1

Luis Enrike potvrdio: Kilijan Mbape nije na spisku za startni meč sa Lorijenom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2023 15:09
Luis Enrike potvrdio: Kilijan Mbape nije na spisku za startni meč sa Lorijenom Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Kilijan Mbape i gazde PSŽ su i dalje kao "rogovi u vreći". Svako se drži svog stava i niko ne popušta. Gazde iz Katara žele da potpiše novi ugovor ili da ga prodaju, Mbape neće novi ugovor, ali ni transfer iz Pariza do narednog leta kada je slobodan.

Pat pozicija u kojoj PSŽ gubi novac, a igrač ga dobija, ali ne igra, vezala je ruke i treneru Luisu Enrikeu koji će u subotu dočekati Lorijen (TV Arena Premium 2) bez najboljeg igrača.

"Situacija sa Mbapeom se već dogodila u prošlosti i nađeno je rešenje. Nadam se da će klub i Kilijan naši rešenje, to je nešto čemu bih se veoma obradovao", istakao je Luis Enrike na današnjoj pres konferenciji.

Nejmar i Verati su takođe fudbaleri kojima je sportski dirktor Luis Kampos saopštio da mogu da odu. Enrike im nije spominjao imena, ali je indirektno objasnio šta će se sa njima događati:

"Obratite pažnju na moje odluke. Ja neću deliti konverzaciju koju imam sa igračima jer je to privatna stva kluba, ali obratite pažnju na moje odluke. Moje odluke će vam reći kako razmišljam".

Na premijeri, bar ne na terenu, neće biti ni Usmana Dembelea, uz Gonkala Ramosa zvezda prelaznog roka Lige 1. On je prošao lekarske preglede, detalji sa Barselonom su dogovoreni, ali papairologija malo kasni.

"Usman još uvek nije zvanično član PSŽ-a i zato ga neće videti sutra. Možemo da kažemo da je 99 odsto naš igrač, ali neka sitnica nedostaje", objasnio je Enrike.

Francuska Liga 1 počinje večeras duelom Nice i Lila (21.00, TV Arena Premium 3), uz prenose na najgledanijom sportskoj televiziji na Balkanu i na platformi Arena cloud.