Liga 1

Nagelsman i Anri preuzimaju PSŽ? "Ekip" predviđa promenu na klupi francuskog šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 22:30
Nagelsman i Anri preuzimaju PSŽ? "Ekip" predviđa promenu na klupi francuskog šampiona AP Photo/Martin Meissner

Skoro je izvesno da Kristof Galtije neće ostati na klupi Pari sen Žermena u narednoj sezoni, francuski mediji prenose da je Julijan Nagelsman među glavnim kandidatima za klupu šampiona Francuske.

Uprkos tome što su Parižani osvojili titulu Lige 1, "Ekip" navodi da je eliminacije iz Lige šampiona izazvalo nezadovoljstvo klupskih čelnika i da je promena u stručnom štabu neminovna. Naime, upravni odbor Pari Sen Žermena je odlučio da odustane od trenera Rome Žozea Murinja, pošto portugalski stručnjak insistira na "staromodnom fudbalu".

 

 

Vlasnici "svetaca" su poručili sportskom direktoru kluba, Luisu Kamposu, da prekine pregovore sa trenerom Rome, pošto su bili zgroženi ponašanjem portugalskog trenera posle finala Lige Evrope sa Seviljom kada je vređao britanskog sudiju Entonija Teilora.

Nagelsman je u martu dobio otkaz u Bajernu i trenutno je bez angažmana, a francuski mediji navode da će upravo on preuzeti PSŽ, a da će mu prvi pomoćnik biti legendarni francuski napadač, Tijeri Anri, koji je do sada bio trener Monaka i Montreala i član stručnog štaba belgijske reprezentacije. 

Navodi se da su Nagelsman i Anri održali sastanak sa vlasnicima Pari Sen Žermena, a u narednih nekoliko dana biće poznato da li će njih dvojica naredne sezone da vode klub iz Pariza.