Liga 1

Đani Infantino osudio incident na utakmici Marsej - Lion: Takvi događaji nemaju mesto u našem sportu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.10.2023 16:05
Đani Infantino osudio incident na utakmici Marsej - Lion: Takvi događaji nemaju mesto u našem sportu Tanjug/Aaron Chown/PA via AP

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino osudio je danas incident navijača OIimpika iz Marseja, koji su juče kamenovali autobus sa igračima i članovima stručnog štaba Olimpika iz Liona i tom prilikom povredili trenera gostiju Fabija Grosa, prenosi Ekip.

Utakmica između Marseja i Liona je trebalo da bude odigrana sinoć na stadionu Velodrom. Međutim, meč je otkazan pošto su navijači domaćeg tima kamenovali autobus protivničkih fudbalera i povredili trenera Fabija Grosa. Autobus, koji je prevozio igrače i trenere Olimpika iz Liona na putu do stadiona Velodrom, je oštećen.

Infantino je na svom Instagram nalogu napisao da "apsolutno nema mesta nasilju u fudbalu".

"Takvim događajima, kao što je onaj u Marseju uoči utakmice Lige jedan između Marseja i Liona, nema mesta u našem sportu ni u našem društvu. Apelujem na nadležna tela da preduzmu odgovarajuće mere", napisao je Infantino.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea Kastera rekla je da je incident odvratan i neprihvatljiv.

"Ove slike su odvratne, videti tako kamenovani autobus, krvavo lice Fabija Grosa... To su neprihvatljivi postupci koji negiraju same vrednosti fudbala i sporta. Nadam se da će istraga biti vrlo brzo sprovedena, da će počinioci biti pronađeni i strogo kažnjeni", izjavila je Kastera.