La Liga

Eden Azar napušta Real i to kao slobodan igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 07:29
Eden Azar napušta Real i to kao slobodan igrač Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Posle Marka Asensija, Real Madrid je i zvanično napustio Eden Azar. Belgijski krilni napadač, koji je 2019. godine bio plaćen Čelsiju 100 miliona evra, a zbog silnih povreda, loše forme nije pružio gotovo ništa od očekivanog, dogovorio se sa upravom "kraljevskog" kluba oko raskkida ugovora i napušta Madrid kao slobodan igrač.

Imao je Belgijanac još godinu dana ugovora, govorio je i sam da neće odlaziti sa "Santijago Bernabeu" dok on ne istekne, ali se nešto od marta promenio do sada kada je odlučio da mesečno ne zarađuje skoro osam miliona evra.

 

 

Završila se "noćna mora" za navijače Reala koji su ga u leto 2019. dočekali kao jednog od najboljih ofanzivaca planete, zvanično trećeg igrača iza Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, a odlazi kao "teret, balast" sa četiri gola u 53 utakmice za četiri sezone! Trpeo je mnogo kritika, Predrag Mijatović mu je možda i otvorio oči, pomogao da donese odluku koja je dobra i zan njega i za Real.

Osvojio je u Madridu osam trofeja: Ligu šampiona, SP za klubove, Superkup Evrope, dve Primere La Lige, Kup kralja i dva Siuperkupa Španije.