La Liga

Real dobio novog Bejla: Azar ostaje u Realu do isteka ugovora 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 16:18
Real dobio novog Bejla: Azar ostaje u Realu do isteka ugovora 2024. godine Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

Real Madrid je dobio novog Gereta Bejla. Kao što je Velšanin dve godine odbijao da napusti "Santijago Bernabeu", tako je i Belgijanac Eden Azar rešio da sedi na klupi i tribinama u slavnom madridskom klubu do isteka ugovora 2024. godine, prenosi britanski Atletik.

Česte povrede su umnogome doprinele da Belgijanac ne pruži ni deo onoga što je prikazivao u Čelsiju, ali ni sam se nije potrudio da uveri trenera Karla Anćelotija da mu je mesto na terenu. Ove sezone je odigao samo 296 minuta, bio je skoro nevidljiv na Mundijalu u Kataru, a deluje kao da mu više nije ni peterano stalo do fudbala. Ako su za Bejla u Madridu znali da se zabavlja igrajući golf i da sedi za platu od 17 miliona evra, za Edena znaju samo da prima "masnu platu". Zadovoljava se čuvenom "TNT" medotom - trenira, ne igra, trenira.

 

 

Azar je stigao u Real 2019. godine iz Čelsija za 100 miliona evra. U međuvremenu su se aktivirali pojedini bonusi, a Belgijanac je do sada koštao madridski klub čak 115 miliona evra. Belgijski fudbaler je trebalo da bude nosilac igre u madridskom klubu, ali nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi zbog loše forme i problema sa povredama.

Azar (32) je od dolaska u Madrid za Real ukupno odigrao 73 utakmice i postigao je sedam golova. On je posle Svetskog prvenstva u Kataru odlučio da se povuče iz reprezentacije Belgije.