La Liga

To što radi Ćavijeva Barselona nije niko nikad: Katalonci na 30 utakmica primili samo devet golova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 10:15
To što radi Ćavijeva Barselona nije niko nikad: Katalonci na 30 utakmica primili samo devet golova Tanjug/AP Photo/Joan Mateu Parra

Pobedom nad ekipom Atletiko Madrida (1:0) fudbaleri Barselone su sačuvali 11 bodova viška u odnosu na Real Madrid i praktično su osvojili šamponsku titulu u Španiji, a na tom pohodu su ostvarili jedan neverovatan rekord.

Naime, Katalonci su postali prvi tim u istoriji sedam najjačih evropskih liga (Engleska, Španija, Nemačka, Italija, Francuska, Portugal i Holandija) koji je na 30 odigranih utakmica primio samo devet golova.

 

 

Ekipa koju sa klupe predvodi Ćavi Ernandez je ove sezone ostvarila 24 pobede u španskoj La Ligi, četiri puta je odigrala nerešeno i pretrpela samo dva poraza.

Uz to, nemački golman Mark Andre ter Štegen na čak 23 utakmice nije primio gol i samo tri meča mu nedostaju da izjednači rekord Deportiva iz sezone 1993/94. koji je na čak 26 utakmica uspevao da sačuva svoju mrežu.

Kako je do kraja španskog šampionata ostalo još osam kola, Barsa ima lepu priliku da obori i taj rekord i uđe u istoriju po još jednom statističkom parametru.