La Liga

Ćavi nije trener za Barsu, napadima na sudije prikriva svoje greške: Guti kritikovao nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 12:04
Ćavi Ernandez daje savete igračima Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Ćavi Ernandez daje savete igračima Barselone

Trener Barselone, Ćavi Ernandez nije dorastao tom poslu i sve svoje greškekoje je pravio od kad je seo na klupu katalonaca pokušava da prikrije napadima na sudije, smatra bivši španski reprezentativac i fudbaler Real Madrida, Hoze Marija Gutijarez ili jednostavno - Guti.

Prema njegovim rečima, Ćavijev problem je taj što nije uspeo da se prilagodi timu koji ima, već je pokušao da tim prilagodi sebi, a to nije dobro.

"Ćavi jendostavno nije spreman da bude trener Barselone u ovom trenutku, On je dobar stručnjak, mislim da bi u nekom drugom klubu imao bolje rezultate, ali u Barsi ne može", počeo je priču Guti i nastavio.

 

 

"On je bio fantastičan igrač, ali to mora da zaboravi. Odlika dobrog trenera je da se prilagodi igračima koje ima i od njih izvuče najbolje, a ne da traži da se ekipa prilagodi njemu ili da igra kao što je on igrao dok je bio aktivni fudbaler. To je velika greška koju pravi."

Kritikovanje sudija u Španiji postalo je učestalo, gotovo da nema kola posle kojeg se ne javi neki trener sa izjavama kakon je njegov tim oštećen, a Gutiju to izuzetno smeta.

"Ne verujem u to da postoji neka namera da se ošteti bilo koji klub. Barsa, Real, Sevlja... Kad se posle odigranog šampionata podvuče crta siguarn sam da svaki klub može da kaže kako su ga sudije negde oštetile, ali i kako su i druge ekipe oštećene protiv njih. To je sasvim normalno. Zato i mislim da Ćavi takvim svojim izjavama pokušava da prikrije sve greške koje je pravio, a bilo ih je mnogo",rekao je Guti.