La Liga

Ko je Barsina želja posle Ćavija? Pa Ćavi, a ako on neće, tu su rezervne varijante

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 09:23
Trener Barslone, Ćavi Ernandez Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Trener Barslone, Ćavi Ernandez

Jasno i glasno je Ćavi Ernandez rekao da i u slučaju osvajanja Lige šampiona neće biti trener Barselone sledeće godine, ali to nije pokolebalo čelnike ovog kluba.

Oni i dalje žele da ubede bivšeg kapitena Katalonaca da i naredne godine ostane na klupi, mada je veliko pitanje da li će u tome uspeti.

Španski mediji pišu da rukovodtsvo Barse svakodnevno vrši pritisak na Ćavija da promeni svoju odluku, predstavljajući mu velike planove za nerednu sezonu, ali se on i dalje ne da.

 

 

Ukoliko u toj svojoj nameri ne budu uspeli, čelnici kluba će sadašnjem treneru ponuditi da bude ambasador kluba i promoviše ga širom sveta, mada pojedini listovi na Iberijskom poluostrvu smatraju da je to samo manevar kroz koji pokušavaju da zadrže odličnog stručnjaka u klubu, a kansej ga nagovore da promeni odluku i ostane na klupi.

S druge strane, i dalje se licitira sa time ko bi mogao da bude Ćavi Ernandez posle Ćavija Ernandeza i u prvi plan su, u ovom trentku, isplivala dva imena.

Prvi je aktuelni trener PSŽ-a Luis Enioke, inače, istinska legenda Barselone, a drugi je nemački stručnjak Hansi Flik koji je bez posla nakon otkaza na klupi selekcije Nemačke, ali on nije među favorotima.

Takođe, spradično se u javnosti kao kandidat za Ćavijevog naslendika pominje i Rafa Markez, nekadašnji fudbaler ovog kluba koji trenutno kao trener vodi rezervni tim španskog velikana.