La Liga

Hansi Flik nije "model" za Barselonu, Bajern je realnija opcija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 09:29
Hansi Flik radio je samo u Nemačkoj Tanjug/Swen Pfoertner/dpa via AP
Hansi Flik radio je samo u Nemačkoj

Barselona traži novog trenera, za početak su predsednik Đoan Laporta i sportski direktor Deko napravili "model" stručnjaka koji bi zamenio Ćavija Ernandeza na kraju sezone, a u neku ruku nastavio sa tradicijom igre i uopšte poimanja fudbala u ovom klubu koji traje sa određenim promenama već 15-tak godina.

Bivši selektor Nemačke Hansi Flik se našao na listi kandidata, ali daleko od toga da je među favoritima. Kako prenosi "Marka", Deko je vrlo jasno javnosti prezentovao kakvog trenera želi u Barseloni.

"Bez obzira na stil, Barsa ima fudbal i način igre koji treneri poznaju. Nisam imao nemačkog trenera, imao sam Holandije, Italijana, Brazilca... Nacionalnost nije bitna. Bitno je da sam poznaje fudbal drugih zemalja i da je trenirao na drugim mestima. Кvalitet, ambicija su takođe važni... Ne postoji portret robota", rekao je Deko, u intervjuu za Radio Кatalonije.

 

 

 

Hansi Flik je radio samo u Nemačkoj i ako se Deko bude držao onoga što je izrekao javno, onda su šanse bivšeg trenera Bajerna svedene na promile. Mnogo je izvesnije da se Flik vrati u Bajern umesto Tomasa Tuhela, jer je tu ostavio veliki trag i osvojio sve što se može.

Ako je suditi po Dekovim rečima, mnogo bliži klupi, pretpostavlja "Marka" su Tomas Tuhel, trener Bavaraca koji je radio i u Francuskoj i Engleskoj, te Roberto De Zerbi, koji je radio u Ukrajini, Italiji i sada je menadžer Brajtona. U svakom slučaju, Barselona će morati dobro da izabere a kandidata, bar po "nacrtanom modelu" nema previše.

U međuvremenu, Deko se juče sastao sa agentima Erlinga Halanda. Katalonci žele golgetera Mančester sitija, ali do toga je težak put, ne i nemoguć.