La Liga

Barselona ipak traži trenera: Deko i Krkić u Londonu na sastanku sa Hansijem Flikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 21:57
Hansi Flik Tanjug/Swen Pfoertner/dpa via AP
Hansi Flik

Barselona je na nekoj čudnoj raskrsnici jer se i dalje ne zna ko će sa klupe predvoditi tim naredne sezone. Iako su Ćavi i predsednik Đoan Laporta pre dve nedelje trijumfalno najavili da će mladi stručnjak ostati i naredne sezone na kormilu "blaugrane", danas su sportski direktor Deko i njegov saradnik Bojan Krkić otputovali u London na sastanak sa trenerom Hansijem Flikom.

Kako prenose španski mediji, sportski sektor Katalonaca želi od nekadašnjeg trenera Bajerna i selektora Nemačke da spozna njegovu viziju tima i igre. Ali i cenu, jer taj ekonomski deo može da bude prepreka. Laporta i Pini Zahavi, agent nemačkog trenera su u dobrim odnosima što bi na kraju moglo da bude i presudno ukoliko Deko i Krkić budu zadovoljni razgovorom sa Flikom.

 

 

Čudno je što Barselona još nema jasnu viziju o Ćavijevoj budućnosti. Trener je ipak doveo Barselonu do drugog mesta koje garantuje i učešće u Superkupu Španije, što sa ekonomskog aspekta mnogo znači, a imao je hrabrosti da u tim uključi mnogo igrača iz "La Masije", što je fantastično u teškim ekonomskim prilikama kluba. Ćaviju ostaje meč sa Seviljom u poslednjem kolu, a da li će biti to njegov oproštaj znaće se možda i posle razgovora sa Flikom.

Barselona u "rezervi" ima i Rafaela Rafu Markeza, trenera B tima koji bi u krajnjem slučaju mogao da sedne na klupu umesto Ćavija, ako uopšte dođe do njegove smene.