La Liga

Laporta ubeđuje Španca da ostane: Barsa neće tražiti novog trenera dokle god je Ćavi sa nama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 10:10
Predsednik Barselone Đoan Laporta ubeđuje Ćavija da ostane Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Predsednik Barselone Đoan Laporta ubeđuje Ćavija da ostane

Kako se bliži kraj sezone, Barselona igra sve bolje, pa se među navijačima španskog tima sve češće provlači ideja kako bi trebalo zamoliti Ćavija da ostane na klupi Katalonaca i nakon leta, kada je najavio odlazak.

Tim povodom, predsednik Barselone Đoan Laporta govorio je za španske medije, gde je istakao da često razgovara sa Ćavijem i da se nada da će mladi trener ipak promeniti svoju odluku do kraja sezone.

“Rekao sam Ćaviju da svi treneri žele da dođu u Barselonu, ali da nećemo razmišljati o drugima sve dok je on tu. Kazao sam mu i da poštujemo njegovu odluku, ali i da igramo sve bolje i da sve izgleda sve bolje”, rekao je Laporta.

Na pitanje da li bi voleo da Ćavi ostane u Barsi, Laporta nije imao dilemu:

“Da, da, da i da. I on to zna. Voleo bih da nastavi i to sam mu davno rekao, još kada je pričao o pritisku. Kazao sam mu da je ovde uvek pritisak. Pitao sam ga kolike su šanse da promeni mišljenje, ali on je nastavio da priča da će na kraju sezone otići, da smo se tako dogovorili”.
 

 

 

Pamtiće Ćavijev mandat po činjenici da je na pravi put izveo brojne mlade igrače, koji su ponikli iz Barsine škole fudbala.

“To je samo jedan od pozitivnih aspekata Ćavijevog trenerskog rada. Pamtiće se po tome, ali i po mnogim drugim stvarima. On je prošao La Masiju i uvek govori kako nas naša škola nikada ne izneveri. Pre nekoliko dana je debitovao Kasado, a nama je Ćavi to davno najavio, da će mu dati šansu. Nema kod njega improvizacije. Sve je planski i studiozno”.

Ukoliko Ćavi ipak ostane pri svojoj odluci, Laporta zna kakvog će profila trenera dovesti u klub.

“Imamo jasnu sliku: trener koji dođe moraće da se adaptira na našu strukturu. Ne može Barsa da se menja sa svakim trenerom koji dođe. Barselona je iznad trenera, igrača, predsednika, direktora. Nekada čujem priče da je naš sistem prevaziđen. Ne slažem se s tim. Ne možemo da se takmičimo u trčanju sa timovima koji su fizički jači od nas, ali možemo da držimo loptu”.

Jedan od trenera koji se uklapa u njegovu viziju je Luis Enrike.

“Luisa jako volim, njegov karakter, ličnost, jako je dobar, svoj i volim takve osobe. Ali, nismo pričali ni sa njim niti sa bilo kojim drugim trenerom, jer poštujemo Ćavija. Ko god želi da dođe u Barselonu moraće da sačeka do kraja sezone”, rekao je Laporta.