La Liga

Hetafe imao lepu prednost, pa umalo proćerdao pobedu: Žilava Selta pokunjena napustila prestonicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 16:00
Borha Majoral, fudbaler Hetafea, izvodi šut Guliver
Borha Majoral, fudbaler Hetafea, izvodi šut

Poslednja dva kola Hetafe nije imao pobedu u La Ligi, ali je zato u današnjem meču sa Seltom, uz nepotrebnu dramu, uradio sve što nije umeo, stigao ili mogao da napravi protiv gradskog rivala Reala i Betisa - 3:2 (2:0). 

Legendarni Milan Živadinović umeo je da govori kako je vođstvo od 2:0 najopasniji rezultat, mnogi su se slagali ili slažu s opservacijom srpskog trenera, a tim iz madridskog predgrađa pokazao je koliko je bio u pravu, jer je dozvolio rivalu da mu zamalo sruši ono što je izgradio za prvih 45 mina uvodne utakmice 24. kola La Lige. 

Temelj osme ovosezonske prvenstvene pobede, do ovih sat i po loptanja, desetoplasirane ekipe udario je Borha Majoral u 41. minutu. Tako što je "dete" Reala, bivši član Rome, Levantea i Volfsburga bio na pravom mestu u pravom trenutku, da ćušne odbitak u mrežu, na kraju jedne duge akcije. 

 

 

Njegov kolega napadač Haime Mata takođe nije morao puno da se napreže, jer mu je posle kratko odbijene lopte od strane golmana ostalo samo da natrči na istu i smesti je u nepokriveni deo mreže (45+2). Za tek drugi svoj pogodak od početka La Lige 2023/24, dok je mlađi Majoral danas stigao do kote 15. 

 

 

Nije Selta odustajala i ta upornost joj se isplatila, pa je poništavanjem zaostatka unela ozbiljnu dozu neizvesnosti u drugom delu duela. Najpre je Jorgen Strand Larsen, udarcem glavom, sa peterca na centaršut Havijera Mankilja, u zadnjoj sekvenci jednog baš dugog napada prepolovio rezultatsku distancu (71).  

 

 

Gde je on stao, nastavio je Tadeo Aljende, vrhunskim šutem s boka u 85. minutu, čemu je prethodilo velemajstorsko proigravanje kapitena Jaga Aspasa. Na vrhunsku pritiska gostiju iz Viga, rešenih da preokrenu meč. 

 

 

Na njihovu žalost, nisu oni već je domaćin imao zadnju reč. Konkretno, Mata. Ovog puta se visoko vinuo u vazduh i trzajem glavom sjajan centaršut Mejsona Grinvuda pretvorio u stresan, ali zaslužen trijumf (89). 

 

 

Značajnu minutažu na ovoj utakmici ostvarila su dvojica srpskih fudbalera, Nemanja Maksimović kao starter u vezi Hetafea i Mihailo Ristić, kao jedan od igrača sredine terena, na koje je trener Selte računao od početka susreta. 

 

La Liga, 24. kolo

petak

Kadiz - Betis 0:2 (0:1)
/Hoze 6, Fornals 46/

subota

Alaves - Viljareal 1:1 (1:0)
/Omorodion 25 - Kuenka 42/

Sosijedad - Osasuna 0:1 (0:0)
/Budimir 49/

Real Madrid - Đirona 4:0 (2:0)
/Vinisijus 6, Belingem 35, 54, Rodrigo 61/

Las Palmas - Valensija 2:1 (0:0)
/Aleks Suarez 90, Kardona 95/

nedelja 

Hetafe - Selta 3:2 (2:0)
/Majoral 41, Mata 45+2, Mata 89 - Larsen 71, Aljende 85/

Majorka - Rajo Valjekano 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Sevilja - Atletiko Madrid 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Barselona - Granada 21.00 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak

Almerija - Atletik Bilbao 21.00

 

Standings provided by Sofascore