La Liga

Frustriran sam, ne možemo da damo gol: Trener Barselone razočaran posle remija sa Valensijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 10:16
Frustriran sam, ne možemo da damo gol: Trener Barselone razočaran posle remija sa Valensijom Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Trener fudbalera Barselone, Ćavi Ernandez izjavio je da je neefikasnost najveći problem katalonskog kluba u ovoj sezoni, prenose španski mediji.

Fudbaleri Barselone remizirali su u subotu uveče protiv Valensije (1:1) u okviru 17. kolu La Lige i tako smanjili zaostatak za vodećom Đironom na šest bodova, samo što lider španskog prvenstva svoj meč protiv Alavesa igra u ponedlejak uveče.

"Opet nas muči ista stvar kao i prošle nedelje, a to je manjak efikasnosti. Poklonili smo dva boda. Stvorili smo dovoljno šansi za pobedu, a na kraju smo uzeli samo bod i nismo zadovoljni. Ovo nam je bilo kao finale, bod nije dovoljan, ali bićemo bolji", rekao je Ćavi.

 

 

Kao ilustracija toga koliko su njegovi igrači loši u završnici, trener Barselone je naglasio da u Evropi ne postoji tim koji promašuje toliko šansi kao Katalonci.

"Verovatno smo jedan od timova za najgorim procentom relizacijeu celoj Evropi i veoma sam frustriran zbog toga", rekao je Ćavi i dodao:

"Ovaj manjak efikasnosti nije normalan, mislim da je to veći problem nego nedostatak energičnosti u odbrani. Vreme je da budemo kritični prema sebi. Đirona, Granada, Majorka... Neefikasnost je najbolji opis naše sezone do sada. Međutim, što se tiče same igre, na dobrom smo putu. Svlačionica je uznemirena i razočarana kao što sam i ja, jer smo odigrali dobru utakmicu, dovoljno dobru da pobedimo, ali nismo uspeli."