Vesti iz borilačkih veština

Teofimo Lopez osvajanjem titule odlazi u penziju: Džoš Tejlor izrevoltiran odlukom jednog od sudija!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2023 14:50
Teofimo Lopez osvajanjem titule odlazi u penziju: Džoš Tejlor izrevoltiran odlukom jednog od sudija! Instagram/Teofimo Lopez

Bivši šampion u lakoj kategoriji jasno je pobedio prethodno neporaženog Džoša Tejlora i osvojio jednoglasnu odluku u 12 rundi uz titulu VBO titulu super -lake kategorije u glavnom događaju koji je Arena Fight prenosila iz Teatra u Medison Skver Gardenu.

Sudije Stiv Grej (115-113) i Džo Paskuale (115-113) bili su bliže nego što se činilo, ali Benoa Rusel je postigao devet rundi za Lopeza, koji je na svom kartonu pobedio sa 117-111, čime je Tejlor bio prilično izrevoltiran.

Lopez je ranije dostigao vrh sporta kada je izbacio Vasila Lomačenka i osvojio pojaseve lake kategorije 2020. Međutim, izgubio je te titule u svojoj prvoj odbrani od Džordža Kamboosa mlađeg, sledeće godine i vratio se kontroverznom pobedom nad Sandorom Martinom 2022. 

Instagram/Teofimo Lopez

 

U subotu uveče, 25-godišnji Lopez nije nimalo ličio na borca koji se borio sa Špancem Sandorom Martinom, koga je Lopez jedva pobedio podeljenom odlukom u svojoj poslednjoj borbi, 10. decembra u Medison Skver Gardenu. Izazivač je sveobuhvatno nadmašio šampiona Tejlora, pobedivši ga jednoglasnom odlukom.

Nakon borbe na pitanje novinara "šta je sledeće", Lopez je rekao: "Penzija, pomalo sam umoran. Nisam dovoljno plaćen", kazao je Lopez. 

Govoreći o tome da li je zaista ozbiljan, Lopez je insistirao: „Da, čoveče, moram da napravim pauzu, umoran sam od toga da me svi maltretiraju. "Ja sam mlad, i ja sam dete u duši", istakao je nakon borbe i time potvrdio odlazak u penziju.

Kako navode strani mediji prema izveštajima, Teofimo Lopez će zaraditi procenjeni novčani iznos od 1,5 miliona dolara uz dodatnih 40% PPV akcija i dodatne bonuse za pobedu u borbi. Džoš Tejlor je potpisao ugovor sa Boston Red Soksom koji mu garantuje novčani iznos od 1,25 miliona dolara zajedno sa 60% PPV akcija. Ovaj iznos će biti povećan na procenjenih 2,5 miliona dolara za Džoša Tejlora. Iako je Škotlanđanin izgubio svoj meč, kući će otići sa dobrom svotom novca.