Vesti iz borilačkih veština

Kakva dominacija! Bojan Veličković u polufinalu Game Changer turnira!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 16:13
Kakva dominacija! Bojan Veličković u polufinalu Game Changer turnira! TV Arena Fight

Završen je 44. događaj organizacije Oktagon, koji je održan u Rudolf-Veber Areni u Oberhausenu, a jedan srpski MMA borac ponovo je dominirao scenom! 

Gledali smo 11 sjajnih borbi, a ona koja je najviše impresionirala i obradovala MMA publiku, jeste duel izmedju srpskog MMA borca Bojana Veličkovića i nemačkog borca Kristijana Jungvirta.

Od početka borbe dominirao je Veličković i imao punu kontrolu nad Jungivrtom. Od rear - naked - choke, preko triangla, snažne razmene u stand up borbi, zatim i laktova koji su napravili ozbiljnu štetu na licu nemačkog borca, ništa nije uspelo da zaustavi Kristijana Jungvirta da ide do samog kraja.

Ratnički duh Jungivrta međutim, nije bio dovoljan za pobedu, pa je tako nakon 15 minuta spektakularne i tvrde borbe jednoglasnom sudijskom odlukom savladao Nemca i plasirao se u polufinale Oktagon turnira. 

Glavna borba večeri bila je za privremeni šampionski pojas poluteške kategorije i u njoj su se sastali Aleksander Popek iz Nemačke i Slovak Palo Langer koji je nakon uzbudljivih 5 rundi izdejstvovao pobedu na ovom 44. događaju. 

Od boraca iz regiona, nastupili su još i sjajni Antun Račić koji je savladao Kostu iz Brazila, koji se na negodovanje Račića povukao zbog povrede nastale tokom borbe.