Vesti iz borilačkih veština

Srpski MMA nastavlja da piše istoriju: Peta svetska medalja i zastava Srbije u Tirani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 15:08
MMA MMA Savez Srbije
MMA

Srpski MMA reprezentativac Stefan Savić, uspeo je da se domogne bronze i ponosno stane na pobedničko postolje, Svetskog šampionata u MMA, koje se ove godine održalo u Tirani!

"Osvajanje bronzane medalje, za moju zemlju, je nešto najlepše što mi se desilo u mojoj amaterskoj MMA karijeri. Bila mi je velika čast da ponovo predstavljam našu zemlju", rekao je Savić. 

On dodaje da je broj takmičara već na samom startu nagoveštavao težak žreb, i da je pored korektne organizacije, Srbija ipak na prethodnom šampionatu bila bolji domaćin i organizator. 

"Organizacija je definitivno bila bolja u Srbiji i to mišljenje dele i ostali takmičari sveta, što mi je veoma drago", ističe Stefan.

Savić je u polufinalu tokom tri runde pružao strašan otpor predstavniku Bahreina Gadži Gadžievu, inače osvajaču Azijskog prenstva i svetske medalje 2021, kao i super kupa 2022. Nažalost, došlo je do prekida pred kraj treće runde, što je Gadžieva poslalo dalje u finale, a Savića ostavilo sa bronzanim odličjem i trećim mestom u poluteškoj kategoriji. 

"Borio sam se do kraja, ali je je jednostavno nametnuo svoj stil i zasluženo pobedio", ističe Stefan. 

Prethodno je Savić demonstrirao izuzetnu formu, osvojivši mesto u polufinalu, tehničkim nokautom u drugoj rundi nad protivnikom iz Angole, dok se u osmini proslavio atraktivnim potezom - giljotinom.

Stefan je na prethodnom šampionatu, takođe bio u sastavu reprezentacije. Tada nije osvojio medalju, ali je pokazao veliki potencijal koji danas ostvaruje! Inače, mladi MMA borac Stefan Savić do sada nije imao medalju sa velikog takmičenja, pa će ovo svakako biti njegova prva u karijeri, a ukupno peta za Srbiju sa svetskih amaterskih prvenstava.

On kaže da veliku zahvalnost duguje treneru Borislavu Ćosiću i svom matičnom klubu EFS, kao i navijačima koji su došli čak u Tiranu i bodrili ga do finala. 

"Nadam se da ću svojim trudom i zalaganjem opravdati poverenje selektora Lazića i da ću predstavljati Srbiju i na narednim takmičenjima", kaže Savić. 

Mada su pružili dobre borbe, Dževad Baltić, Ognjen Mićović, Aladin Ibrović i Viktor Janković nisu uspeli da se plasiraju u dalje takmičenje.