Vesti iz borilačkih veština

Ekskluzivni Intervju na Arena Fight TV: Bojan Veličković na korak od trona u MMA organizaciji Oktagon

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2023 20:32
Ekskluzivni Intervju na Arena Fight TV: Bojan Veličković na korak od trona u MMA organizaciji Oktagon TV Arena Fight

Srpski MMA borac Bojan Veličković dao je nedavno ekskluzivni intervju za Arenu Fight, otkrivajući svoj novi pristup treninzima i mentalnom stanju koje ga je inspirisalo. Ovaj razgovor pruža uvid u njegovu transformaciju, najnovije uspehe i očekivanja uoči finalnog meča Oktagon Gamechanger turnira zakazanog za decembar.

Novi pristup treningu i otkrića kroz rad sa decom.

Jedna od ključnih promena u Veličkovićevom pristupu je njegova uloga kao direktora programa za decu na akademiji u Denveru, koju je prihvatio u januaru. "Ima dosta toga i u činjenici da sam prihvatio ulogu direktora programa za decu i kroz taj rad sam otkrio dosta toga", ističe Bojan. Ovo iskustvo je otvorilo nove perspektive i naučilo ga je važnosti povezanosti između mozga i tela.

Bojan naglašava da nije sve u fizičkim treninzima i da postoje dublji aspekti. "Nije mi potrebno samo da treniram, da bih rekao - vau ja treniram tri puta dnevno -. Potrebno mi je da imam neki cilj, viziju, nameru, nešto što želim da promenim", dodaje on.

Veličković je takođe podelio svoje iskustvo suočavanja s protivnicima koji su pokušali da mu "uđu u glavu" noć pre borbe. Otkrio je kako se uspešno izborio s tim izazovom i održao fokus na svojim ciljevima.

Put do finala Oktagon Gamechanger turnira.

Bojan Veličković je stigao do finala Gamechanger turnira nakon impresivne pobede nad Davidom Kozmom u prvoj rundi. Ova pobeda nije samo osveta za poraz iz 2021. godine, već i korak bliže ostvarenju njegovog sna. Pobednik ovog turnira osvaja nagradu od 300 hiljada evra, a Bojan je jasno izrazio svoju nameru da taj novac iskoristi za otvaranje svoje sale.

Osim turnirskog fonda, Veličković zarađuje i honorare kroz nastupe za češko-slovačku organizaciju, a nakon poslednje pobede, dobio je i dodatnih pet hiljada evra bonusa.

Šta dalje za Bojana Veličkovića?

Dok se decembar približava, sve oči biće uprte u finalni meč Gamechanger turnira, gde će se Bojan suočiti sa svojim rivalom. Bez sumnje, njegova nova strategija i mentalna snaga će igrati ključnu ulogu u ovom meču.

Bojan Veličković je primer borca koji je pronašao inspiraciju izvan oktagona, kroz muziku, ples ali i rad sa decom. S obzirom na njegovu dosadašnju karijeru i novi pristup treninzima, ono što je sigurno fanovi mogu da očekuju spektakularno finale Gamechanger turnira i možda čak i otvaranje njegove vlastite sale u budućnosti, a možda i meč u Beogradu sledeće godine. 

Ceo intervju sa Bojanom Veličkovićem možete pogledati u utorak, 03. oktobra od 22 časa na Arena Fight TV.