Vesti iz ostalih sportova

Dominacija kanala Arena Channels Group se nastavlja: TV Arena sport najgledaniji kablovski kanal tri dana u nizu, SUPERSTAR TV odmah iza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 17:08
Dominacija kanala Arena Channels Group se nastavlja: TV Arena sport najgledaniji kablovski kanal tri dana u nizu, SUPERSTAR TV odmah iza AP Photo/Dave Thompson

Evropski fudbalski maraton počeo je ove nedelje, a Arena Channels Group odmah je potvrdila dominaciju na medijskom nebu regiona.

Srpski fudbal prvi put ima tri predstavnika u grupnim fazama UEFA takmičenja, Crvena zvezda je učesnik Lige šampiona, TSC iz Bačke Topole predstavlja Srbiju u Ligi Evrope, dok Čukarički nastupa u Ligi konferencija. Utakmice naših klubova gledaoci TV Arena sport mogli su da prate u direktnim prenosima, a pored samih mečeva, duele u Mančesteru, Budimpešti i Londonu obeležile su i specijalne emisije sa zanimljivim gostima, kao i pregršt interesantnog materijala koji je stizao sa lica mesta.

TV Arena sport prenosila je sve utakmice 1. kola Lige šampiona, a gledaoci su mogli da prate i većinu duela iz druga dva UEFA takmičenja. Sve ovo, uz obilje drugog zanimljivog sportskog sadržaja, poput Svetskog prvenstva u rvanju, uvodnih utakmica najjače svetske lige u američkom fudbalu NFL, doprineli su sjajnim rezultatima naše televizije na listama gledanosti.

Meč Zvezde u Mančesteru imao šer 8,05 odsto

Posebno poverenje publike TV Arena sport dobila je za vreme utakmice Lige šampiona između Mančester sitija i Crvene zvezde, u intervalu od 20:53 do 22:56 časova. TV Arena 1 Premium zauzela je drugo mesto iza kanala javnog servisa RTS 1, sa ukupnim šerom od 8,05 odsto, a čak 15,93 kod muške populacije od 15 do 54 godine.

Prema podacima agencije specijalizovane za merenje rejtinga, AGB Nilsen, TV Arena 1 Premium, u utorak 19, sredu 20. i četvrtak 21. septembra bila je prvi izbor svih zaljubljenika u sport, koji su prvi Arenin kanal učinili NAJGLEDANIJIM u konkurenciji kablovskih emitera. Na ovoj listi još jedan kanal Arena Channels Group bio u samom vrhu, a to je filmski SUPERSTAR TV na drugom mestu.

Prvi Premium kanal TV Arena sport bio je u pomenuta tri dana TREĆI najgledaniji u konkurenciji svih emitera sa posebno izraženim rejtingom među muškom populacijom starosti od 15 do 54 godine. Prosečan šer za tri dana iznosio je 6,46 odsto, s tim da je rekordan ostvaren u četvrtak i iznosio je 6,97 odsto. Ukupan broj gledalaca koji se opredelio da prati sadržaj na A1P u pomenuta tri dana bio je 1.572.544.

Ispred TV Arena 1 Premium ostala su samo dva kanala sa nacionalnom frekvencijom.

Čak četiri Arenina kanal, među kojima su A1P, A2P, A3P i AS1 imali su veću gledanost 19, 20. i 21. septembra od prva dva kanala konkurencije.

Arena Channels Group nudi najbolje od sporta, ne samo kroz prenose već kroz autorske emisije, reportaže, ekskluzivne priloge, intervjue, akcije.

Kao društveno odgovorna kompanija uvek je tu da sponzoriše sport i sportiste, učestvuje u humanitarnim akcijama i promoviše sport i zdrav život.

Hvala na poverenju i ostanite uz nas!