Vesti iz borilačkih veština

Posebna motivacija za BRAVE CF 69 Šamil Gaziev ohrabren treningom sa Sirilom Gejneom uoči borbe koja će mu promeniti karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2023 17:10
Posebna motivacija za BRAVE CF 69 Šamil Gaziev ohrabren treningom sa Sirilom Gejneom uoči borbe koja će mu promeniti karijeru TV Arena Fight

Teškaš "BRAVE Combat Federation-a", Šamil Gaziev, izvukao je mnogo inspiracije iz svog nedavnog treninga sa zvezdom teške kategorije, Sirilom Gejnom, i nastojaće da to iskoristi da ostvari najveću pobedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Šamil bi trebalo da se bori protiv Darka Stošića u jednom od glavnih događaja BRAVE CF 69, koji se održava u Beogradu 18. februara, kao hedlajner "BRAVE Serbia International Combat Week-a", najvećeg festivala borilačkih sportova u evropskoj istoriji.

Bahreinac Gaziev pomogao je Francuzu da se pripremi za poslednju borbu protiv Australijanca Taja Tuivasa, a ohrabren je treninzima koje je imao sa "Bon Gaminom", objašnjavajući svom selektoru Eldaru Eldarovu da se "konačno osećao kao da pripada" u  eliti teške kategorije širom sveta.

TV Arena Fight

 

"Verujem da trenutak kada je Šamil stekao samopouzdanje nije bio posle njegovih raznih profesionalnih pobeda i nokauta. To se desilo kada je otišao u Francusku da odradi kamp sa Sirilom", kaže BRAVE CF šampion u super lakoj kategoriji Eldar Eldarov. 

"Šamil je sparingovao sa njim i radio sa njim u svim aspektima. Ne zaboravimo da je Siril jedan od prva dva, prva tri, teškaša na svetu. On je tehnički veoma opasan. Pravi elitni teškaš", dodaje Eldarov.

Kada se Gaziev vratio kući, bio je oduševljen kako je prošao protiv jednog od najboljih. 

"Kada se vratio iz Francuske, rekao je 'Eldare, verujem da mogu da se borim na najvišem nivou. Radio sam sa Sirilom Gejnom. Iako znam na čemu još treba da radim... Osećam se kao da sam spreman za bilo kog vrhunskog teškaša na svetu.'", rekao je Eldarov.

Gaziev je nepobediv otkako je postao profesionalac i želi da dođe do skora 2-0 u "BRAVE Combat Federation-u" nakon uspešnog debija na BRAVE CF 65, kada je zaradio nominaciju za BRAVE CF nokaut godine. U međuvremenu, Stošić debituje u organizaciji i zakoračiće u kavez BRAVE CF-a sa puno iskustva nakon borbi u raznim dobro poznatim promocijama, i veoma impresivnog rekorda od 17 pobeda i samo 5 poraza.

Glavni događaj BRAVE CF 69 je borbea za titulu u lakoj kategoriji u kojoj se privremeni šampion Abdisalam Kubaničbek bori protiv Kamila Magomedova. 

Očekuje se da će se sportisti iz 12 nacija suočiti na istorijskom događaju koji završava revolucionarnu nedelju za mešovite borilačke veštine u Evropi.

TV Arena Fight

 

O federaciji BRAVE CF:

Osnovana je 2016. godine u Kraljevini Bahrein, njihova vizija je da promene MMA iz poslovnog događaja u sportski i da omoguće borcima priliku da pokažu svoj talenat da globalnim platformama.

Od samog početka, pre šest godina, BRAVE CF organizacija je ponela epitet najbrže rastuće MMA organziacije na svetu, posetivši sada rekordnih 28 zemalja u 68 događaja.