Vesti iz borilačkih veština

BRAVE CF 69: Spektakl u "Štark Areni" sa borcima iz čak 12 zemalja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2023 09:40
BRAVE CF 69: Spektakl u "Štark Areni" sa borcima iz čak 12 zemalja TV Arena Fight

Evropski MMA fanovi imaju sve razloge za uzbuđenje jer je borbena karta BRAVE CF 69 potpisana, zapečaćena i dostavljena za revolucionarni šou 18. februara. Devet epskih borbi očekuje "Štark arenu" u Beogradu, kada se "BRAVE Combat Federation" vraća u centralnoevropsku naciju po drugi put nakon BRAVE CF-a 56, koji se održao u decembru 2021.

BRAVE CF 69 će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije, a služiće i kao baza za "BRAVE Serbia International Combat Week", najveći festival borilačkih sportova u evropskoj istoriji.

U glavnom događaju, privremeni šampion u lakoj kategoriji BRAVE CF, Abdisalam Kubaničbek iz Kirgistana, imaće priliku da objedini svetsku titulu do 70 kilograma kada se bude sastao sa Rusom, Kamilom Magomedovim. 

Drugi glavni događaj je spektakularni okršaj u teškoj kategoriji u kome se Darko Stošić iz Srbije bori protiv neporaženog Bahreinca Šamila Gazieva. Gaziev je bivši amaterski evropski, azijski i afrički šampion, koji je neporažen otkako je postao profesionalac i želi da zabeleži drugi trijumf u "BRAVE Combat Federation-u" nakon uspešnog debija na BRAVE CF 65. Ovo će biti Stošićev debi u BRAVE CF-u, a u kavez ulazi sa puno iskustva nakon borbi u raznim, dobro poznatim organizacijama. Ovo će biti Darkova prva borba na domaćem terenu od 2017.

Treća, poslednja borba većeri biće još jedna poslastica za srpske navijače, jer se lokalna superzvezda Aleksandar "Džoker" Ilić bori protiv Poljaka Marcina Naruščka u kategoriji do 90 kilograma. "Džoker" je trebalo da se suoči sa Brazilcem Kleberom "Klebinjom" Sousom, ali je ta borba propala, dozvoljavajući Naruščki da uskoči sa mogućnošću da šokira svet i ostvari najveću pobedu u svojoj karijeri.

TV Arena Fight

 

"BRAVE Serbia International Combat Week" biće prva borbena nedelja koja će se održati van Kraljevine Bahrein. Festival će ugostiti sportiste iz preko 60 nacija kada se u obzir uzme da će se u prestonici Srbije održati i Svetsko prvenstvo IMMAF. Borbe će početi 11. februara i očekuje se da će više od 500 sportista predstavljati svoje zemlje na onome što će ostati upamćeno kao najveće izdanje nekog amaterskog MMA takmičenja, kao i najveći MMA događaj koji će se održati na evropskom kontinentu.

Ova neverovatna proslava borilačkih sportova zajednički je napor BRAVE Combat Federacije, Međunarodne federacije mešovitih borilačkih veština (IMMAF) i Saveza mešovitih borilačkih veština Srbije (SMMAF). Podrška koju nudi Vlada Srbije bila je prva za mešovite borilačke veštine u Evropi.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, evropski i srpski MMA su dobili veliki podsticaj jer je Zoran Gajić, srpski Ministar sporta, zvanično odobrio mešovite borilačke veštine kao sport i najavio uključivanje MMA kao deo inicijative za razvoj sporta Srbije. 

Predsednik BRAVE CF-a Mohamed Šahid kaže da očekuje da će i druge evropske zemlje slediti taj primer zbog čega će i ovaj privatni sektor preći u MMA.

"Ovo će pomoći u stvaranju održive MMA sportske ekonomije u ovim nacijama koje će dalje razvijati sport na kontinentalnom nivou", rekao je Šahid.

On je nedavno primetio da se uticaj "BRAVE International Combat Week-a" može ilustrovati u Kraljevini Bahrein koju je podržalo njegovo visočanstvo, šeik, Kaled bin Hamad Al Kalifa, a uz podršku vlade, uticaj se širi na Bliski istok i na kraju u Aziju. Šahid je uveren da će se isti efekat grudve videti u Evropi, sa Srbijom kao polaznom tačkom.

O federaciji BRAVE CF:

Osnovana je 2016. godine u Kraljevini Bahrein, njihova vizija je da promene MMA iz poslovnog događaja u sportski i da omoguće borcima priliku da pokažu svoj talenat da globalnim platformama.

Od samog početka, pre šest godina, BRAVE CF organizacija je ponela epitet najbrže rastuće MMA organziacije na svetu, posetivši sada rekordnih 28 zemalja u 68 događaja.