Vesti iz borilačkih veština

Kakav preokret Dagestanca protiv Stošića: Srbin "bacio" Gazijeva, a onda je div ustao i udarcem rešio meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 22:10
Kakav preokret Dagestanca protiv Stošića: Srbin "bacio" Gazijeva, a onda je div ustao i udarcem rešio meč BRAVE CF 69/TV Arena sport

Srpski MMA borac Darko Stošić poražen je tehničkim nokautom u prvoj rundi od Samija Gazijeva, koji je u sklopu BRAVE 69 manifestacije u Beogradu, nastavio pobednički niz i stigao do 10. trijumfa u karijeri.

Meč dvojice "teškaša" od starta je bio dinamičan, počeo je jakim razmenama oba borca, uz nešto veću inicijativu Stošića, koji je sredinom prve runde uspeo i da baci diva iz Dagestana na pod i to po prvi u karijeri. Međutim, 118 kilograma težak Gazijev se ubrzo podigao i odmah odgovorio sa nekoliko jakih pogodaka. 

MMA borac koji se od nedavno vratio u Crvenu zvezdu, prihvatio je razmenu. Zadao je nekoliko dobrih direkta, ali stamena brada Gazijeva se nije dala. Dagestanac je potom odgovorio razornim aperkatom, poslavši Srbina na pod, a sudija je nakon kratke pauze, prekinuo meč u prvoj rundi.

 

 

To je nekadašnjem UFC borcu bio šesti poraz u karijeri.

Posle meča, Darko Stošić se obratio publici u prepunoj "Štark Areni", gde se zahvalio svima na velikoj podršci, a nije propustio priliku ni da pohvali Samija Gazijeva, koji se večeras borio pod zastavom Bahreina.

"Hvala svima. Nisam hteo da se borim sa bilo kim pred vama. Išli smo na pobedu, doveli smo najboljeg borca, ali... Sebi sam stavio najveći izazov do sada i hteo sam pred vama da pružim najbolju borbu moguću. Drago mi je da vidim da su Srbija i Beograd prepoznali ovaj sport. Ovo je neverovatan trenutak za sve nas. Ovako nešto, inače, postoji samo u Las Vegasu. Hvala vam svima od srca", rekao je Darko Stošić posle borbe.

 

a