Vesti iz borilačkih veština

Stošić odgovorio Gazievu pred BRAVE CF 69: Dobiću ovu borbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 16:55
Stošić odgovorio Gazievu pred BRAVE CF 69: Dobiću ovu borbu TV Arena Fight

Srpska zvezda, Darko Stošić, slegnuo je ramenima na komentare Šamila Gazieva uoči njihovog BRAVE CF 69 duela u Beogradu 18. februara.

BRAVE CF 69 će se zatvoriti najvećim MMA događajem u celoj Evropi kada se "BRAVE Serbia International Combat Week" završi sa devet borbi u beogradskoj "Štark areni" 18. februara. Biće ovo posebno veče za srpske navijače jer se domaće superzvezde poput Stošića i Aleksandra "Džokera" Ilića vraćaju kući da se bore pred svojom publikom prvi put posle pet godina.

Ali, ranije ove nedelje, Gaziev je izjavio da namerava da pokvari srpsko slavlje rekavši da Stošić nikada neće moći da se takmiči sa njim u pet rundi.

Iako prelazak na 15 minuta nije imao nikakve veze sa Stošićem, Gaziev je verovao da njegov protivnik nikada neće prihvatiti 25-minutnu borbu sa njim.

"Rekao sam vam da neće prihvatiti pet rundi sa mnom", bila je poruka koju je Gaziev dao svom treneru Eldaru Eldarovu.

Kada je Stošić saznao šta je njegov protivnik rekao, ostao je hladne glave i veoma jednostavno odgovorio:

"Šamil je veoma dobar, ali nema mnogo iskustva u profesionalnoj borbi kao ja. Dobiću ovu borbu na nogama", rekao je Srbin.

Osim što je Stošić iskusniji borac, on je uveren da nema šanse da Gaziev pokvari ovaj veliki trenutak njemu ili srpskim navijačima.

"Šta mogu da kažem? Ako misli da ne mogu da se borim pet rundi, to je njegov problem. Mogu da se borim sa bilo kim, tri ili pet rundi, nije bitno, posebno na ovom velikom događaju i trenutku za srpski MMA", dodao je Stošić koji će iza sebe imati beogradsku publiku.

TV Arena Fight

 

Glavni događaj BRAVE CF 69 je okršaj za šampionat BRAVE CF u lakoj kategoriji između Kirgistanca Abdisalama Kubaničbeka i Rusa Kamila Magomedova. Obojica će tražiti titulu u kategoriji do 70 kilograma.

Ta borba će zatvoriti "BRAVE Serbia International Combat Week", najveći festival borilačkih sportova u evropskoj istoriji, potvrđujući mesto BRAVE CF-a kao najveće organizacije u Evropi.

O federaciji BRAVE CF:

Osnovana je 2016. godine u Kraljevini Bahrein, njihova vizija je da promene MMA iz poslovnog događaja u sportski i da omoguće borcima priliku da pokažu svoj talenat da globalnim platformama.

Od samog početka, pre šest godina, BRAVE CF organizacija je ponela epitet najbrže rastuće MMA organziacije na svetu, posetivši sada rekordnih 28 zemalja u 68 događaja.