Vesti iz borilačkih veština

Gaziev pred BRAVE CF 69: Stošić nikada ne bi prihvatio borbu u pet rundi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 11:28
Gaziev pred BRAVE CF 69: Stošić nikada ne bi prihvatio borbu u pet rundi TV Arena Fight

Uveren je Šamil Gaziev da će ostvariti najveću pobedu u karijeri nad Darkom Stošićem, a mentoru Eldaru Eldarevu otkrio je svoja razmišljanja o narednom protivniku, jer im je prvobitno najavljeno da će se triler za šampionat voditi u pet rundi.

Kada je prvi put čuo vest o mogućoj borbi za titulu BRAVE CF-a u teškoj kategoriji, odmah je rekao svom treneru i saigraču iz KHK tima Bahreina, Eldaru Eldarovu, da Stošić neće prihvatiti borbu od pet rundi:

"Kada sam ga pozvao da ga obavestim o ovoj borbi, prvo je bilo reči o borbi za titulu, pet rundi. Rekao sam mu: 'Slušaj, evo ti Darko... gledaj njegovu borbu pa mi reci šta misliš, pet rundi'. Potom me je pozvao nazad i rekao: 'Eldare, mislim da ovaj momak neće prihvatiti pet rundi sa mnom. Ali ja sam spreman'. Gaziev je bio uveren da Stošić neće prihvatiti pet rundi sa njim", rekao je šampion BRAVE CF-a u super lakoj kategoriji.

"Eto koliko je taj momak samouveren", dodao je Eldarov.

TV Arena fight

 

Na kraju je dogovorena borba u tri runde:

"BRAVE CF nas je pozvao da potvrdi da je promenjeno na tri runde iako je Šamil bio spreman za pet rundi. On me je tada nazvao i rekao: Eldare, rekao sam ti da neće prihvatiti pet rundi sa mnom", nasmejao se Eldarov, koji je priznao da odluka o promeni meča nema nikakve veze sa Darkom:

"Znam da nije Darkova odluka da se pomeri na tri runde, to su bila ugovorna pitanja, ali po Šamilovom mišljenju, Darko ne bi prihvatio opciju od pet rundi", rekao je Eldarov, pa dodao:

"Nemojte da shvatite pogrešno, čak i u tri runde mi ćemo pobediti".

Gaziev je nepobeđen otkako je postao profesionalac i juri skor 2-0 u BRAVE Combat Federation nakon uspešnog debija na BRAVE CF 65. Stošić ima svoj promotivni debi i zakoračiće u BRAVE CF kavez sa mnogo uzbuđenja oko sebe, nakon borbi u raznim poznatim organizacijama. Sa skorom od 17-5, Stošić svakako ima više isksutva, s obzirom na to da se borio sa nekim od najboljih boraca i trenutno se nalazi među top 3 na rang listi teške kategorije Poljske i Istočne Evrope.

TV Arena fight

 

Gaziev je imao legendarni amaterski niz, pobedivši na afričkim, azijskim i evropskim IMMAF šampionatima i osvojivši bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu. Otkako je postao profesionalac, napravio je niz od devet pobeda u isto toliko borbi. Gazievu je nominaciju za najbolji nokaut 2022. godine doneo impresivan nokaut u drugoj rundi na debiju u BRAVE CF-u.

Glavni događaj BRAVE CF 69 biće borba za ujedinjenje svetskog šampionata u lakoj kategoriji između Kirgistanca Abdisalama Kubaničbeka (privremenog šampiona) i Rusa Kamila Magomedova, gde će obojica tražiti titulu.

BRAVE CF 69 će ugostiti borce iz više od devet nacija - uključujući Srbiju, Francusku, Saudijsku Arabiju, Hrvatsku, Poljsku, Kirgistan, Rusiju, Belgiju, Egipat, Bahrein... To će biti kulminacija epske BRAVE CF Serbia International Nedelja borbe, najvećeg festivala borilačkih sportova na kontinentu, sa najvišim nivoom podrške vlade i predstavljaće istorijski trenutak za mešovite borilačke veštine (MMA) u Evropi.

O federaciji BRAVE CF:

Osnovana je 2016. godine u Kraljevini Bahrein, njihova vizija je da promene MMA iz poslovnog događaja u sportski i da omoguće borcima priliku da pokažu svoj talenat da globalnim platformama.

Od samog početka, pre šest godina, BRAVE CF organizacija je ponela epitet najbrže rastuće MMA organziacije na svetu, posetivši sada rekordnih 28 zemalja u 68 događaja.