Vesti iz borilačkih veština

Stošić patosirao Martineka u prvoj rundi i prišao na korak od nove šampionske borbe u KSW organizaciji!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 00:00
Stošić patosirao Martineka u prvoj rundi i prišao na korak od nove šampionske borbe u KSW organizaciji! TV Arena Fight

Srpski MMA borac Darko Stošić nastavio je da ređa pobede u poljskoj KSW organizaciji, a nakon novog, spektakularnog nokauta u teškoj kategoriji, ponovo je postao glavni konkurent za šampionski pojas, koji čuva Filip de Fris (24-6-0).

U "main event-u" večeri, KSW događaja 87, Darko Stošić ukrstio je rukavice sa Mihalom Martinekom u češkom Trinecu. I to pred gostujućim navijačima, koji su dupke napunili "Werk Arenu". Ali, više od 5.000 fanova, na kraju je ostalo uskraćeno za pobedu njihovog miljenika, pošto je Stošić je u prvoj rundi nokautirao Čeha. I to na spektakularan način, levim krošeom u bradu za njegovu sedmu pobedu takmičenju, odnosno 19. u karijeri!

Borba je počela sporo. Martinek je koristio decet centimetara prednost u "reechu" i direktima održavao Stošića na distanci, koji se od prve sekunde u oktagonu pripremao da namesti "overhand". Iskusni Čeh je to primetio, pa se nije upuštao u razmenu. Već je praktično bežao po oktagonu, što se srpskom borcu nije dopalo u jednom trenutku. Sa druge strane, Stošić se dobro branio, iako je u nekoliko navrata "popio" aperkat. Koji, na sreću Srbina nisu bili jaki. U međuvremenu Stošić bi vezivao kombinacije i preko garda "Crnobradog" uspevao da poljulja Čeha u nekoliko situacija. A, onda je sredinom runde krenuo u potpunu ofanzivu.

 

 

Skratio je ugao Martineka i prekinuo igru "mačke i miša". "High-kickom" pogodio je miljenka domaće publike direktno u glavu, a posao je završio sa kratkom kominacijom. Desnim "overhandom" i levim krošeom. Pravo u bradu... Bivši hokejaš, koji zbog povrede nije odradio nijedan meč u proteklih godinu dana, pao je kao pokošen, a sudija je odmah prekinuo borbu. Stošić je stigao do pobede nakon svega dva minuta, a dominantnim nastupom, ponovo je pokazao da je spreman da napadne pojas. Njega čuva šampion Filip de Fris. Inače jedini borac, koji je uspeo da pobedi Stošića u KSW organizaciji do sada. Bilo je to prošlog februara, kada je desetostruki šampion Srbije u džudou izgubio tehničkim nokautom.

Nakon borbe sa Martinekom, Stošić je prozvao De Frisa na revanš, a sada ostaje da se vidi hoće li 37-godišnji Englez prihvatiti poziv Srbina, kome je ujedno istekao ugovor u KSW-u.

"Hvala puno publici. Mnogo poštujem Martineka i žao mi je što se ovo desilo pred njegovim narodom. Ali, takva je igra...", rekao je Stošić i dodao:

"Ja sam kralj oktagona, hoću da budem! I uverevam vas da ću biti naredni šampion. Podsećam da je ovo bila moja poslednja borba pod ugovorom, ponudite mi novi i upišite mi ime De Frisa kao sledećeg protvnika!", rekao je Stošić u glas.