Vesti iz borilačkih veština

Najbrži nokaut u MMA? Sekunda dovoljna Luisu Ernandezu za istoriju!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 15:30
Najbrži nokaut u MMA? Sekunda dovoljna Luisu Ernandezu za istoriju! Twitter/Printscreen

U borilačkim sportovima, naročito u MMA, nekad i delić sekunde može da bude od ključnog značaja i odluči pobednika, a tu potvrdu dobili smo sinoć u Majamiju, na Titan FC događaju, kada je Luis Ernandez zabeležio možda i najbrži nokaut u istoriji mešovitih borilačkih veština.

Naime, u organizaciji Titan FC 83, momak sa Floride odmerio je sinoć snage sa Brajanom Topom u velter kategoriji (do 77kg), a do pobede je stigao posle samo jedne sekunde i to nakon razornog "high kicka". Verovatno najbržem nokautu u istoriji MMA prethodio je milimetarski precizan udarac Ernandeza levom nogom u glavu, posle čega je Top ostao da leži na podu, a treću pobedu u isto toliko mečeva Ernandez je obezbedio sa dodatnim "hammerfistom" iako je protivnik već uveliko bio "ukočen" na podu.

 

 

Ovakav potez ujedno je izazvao raspravu među MMA svetom. Naročito zbog činjenice da je Ernandez pred prvi udarac lažirao pozdrav rukom, a svoju naivnost, skupo je platio lakoverni Top, koji je upisao četvrti poraz u karijeri. Prema podacima spikera sa Titan FC priredbe, nokaut je pao posle svega jedne sekunde, što je vrlo verovatno rekord u MMA sportu, barem što se ozbiljnijih organizacija tiče. 

Podsetimo, prethodno je "leteće koleno" Horhea Masvidala nad Benom Askrenom (pet sekundi) bilo jedno od rekordnih nokautova, ali je remek delo Ernandeza možda i prevazišlo uspeh Kubanca sa UFC eventa. Ako ne po lepoti, barem po brzini, a vi presudite i sami...